NA24.no

- Betalte for Hagen i badekåpe

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen fikk trolig dobbelt så mye for badekåpe-bilder som for husvisning.

Igjen har Eli og Carl I. Hagen åpnet dørene til hjemmet sitt for Se og Hør. Og også denne gangen kan stortingspolitikeren ha mottatt betaling.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Trolig dobbelte
I 2003 stilte Hagen-paret opp i Se og Hør for å vise frem hjemmet sitt som da var lagt ut for salg. Denne gangen fikk han trolig mer.

- Han har minst fått 100.000 kroner, trolig har han fått det dobbelte, sier tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs til NA24 Propaganda.

Han forteller at i Se og Hør settes kjendiser i badekåpe høyt. I høst vedtok Norsk Presseforbund at Vær Varsom-plakaten (VVP) skulle hindre at mediene betalte for å få intervjuer. Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør sa da til NA24 Propaganda at det var fint at de kunne betale kjendisene for bruken av deres tid.

Les også: - Bra kjendisene får honorar

Og det gjentar han nå.

- Tvilsom affære
- Selv etter endringen i VVP kan vi honorere Hagen, og andre, for å bruke sin tid på oss dersom vi ønsker det. Men hovedprinsippet vårt er at vi aldri kommenterer avtaler eller beløp, og det gjør vi heller ikke denne gangen. Vi er glade for at de stiller og det setter vi stor pris på. Dette er en klassisk Hjemme Hos-reportasje, sier Haave til NA24 Propaganda tirsdag.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, stiller seg uforstående til at Se og Hør kan ha betalt Carl I. Hagen for å stille i bladet.

- Jeg ser ingen grunn til at Se og Hør skal fravike hovedregelen om betaling. Og så er det et annet element i denne saken ved at en politiker, som til og med sitter i presidentskapet på Stortinget. Dersom han mottar penger for å stille opp i Se og Hør er en høyst tvilsomt affære. Så kan man diskutere om denne saken er i strid med god presseskikk, og det får PFU avgjøre, sier Kokkvold til NA24 Propaganda.

Hos både Eli eller Carl I. Hagen blir saken møtt med latter når NA24 Propaganda ringer.

- Dette har jeg ingen kommentar til, lyder svaret både hos herr og fru Hagen.

Det lyktes ikke NA24 Propaganda å få stortingspresident Thorbjørn Jagland i tale om saken tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere