NA24.no

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Billigst mulig

Sist oppdatert:
Næringsminister Dag Terje Andersen sier at Jan Reinås visste at opsjonsordningen i Hydro skulle avvikles på billigst mulig måte.

Jan Reinås gikk av som styreleder i Hydro søndag. I kveld møtte næringsminister Dag Terje Andersen og statsminister Jens Stoltenberg pressen til en flere timer forsinket pressekonferanse etter sentralstyremøte i Arbeiderpartiet.

- Da det ble kjent for departementet at opsjonsordningen i Hydro skulle avvikles, så fikk Reinås beskjed om at opsjonsordningen måtte avvikles på billigst mulige måte. Det fikk han beskjed om allerede 21. juni, sa Dag Terje Andersen til Nettavisen etter pressekonferansen.

Roste Andersen
Stoltenberg er tilbake fra ferie og kommenterte på pressekonferansen Hydro-skandalen for første gang. Han understreket også at opsjonsordningene i statseide selskaper skal avvikles uten at det koster mer enn nødvendig.

- Sentralstyret gir full og entusiastisk tilslutning til regjeringens håndtering av saken. Arbeiderpartiet og regjeringen er jo imot opsjoner. De gamle opsjonsavtaler skal avvikles så billig som mulig. Det er selskapene klar over. Og ingen norsk statsråd har gjort mer enn Dag Terje Andersen i denne saken, sa Stoltenberg.

Stoltenberg sa også at en samtale i et departement ikke var måten staten utøvde sitt eierskap på. Når det gjaldt størrelsen på milliondrysset over Hydro-toppene, pekte Stoltenberg på forhold som at det var årlige tak Hydro-opsjonene og at utbetalingene skulle investeres i Hydro-aksjer.

- Her har de glemt å legge inn minusene, sa Stoltenberg.

- Reiten er fri
På spørsmål om Eivind Reiten sitter trygt som toppsjef i Hydro, svarte Stoltenberg slik:

- Sentralstyret i Ap er ikke slik at vi avsetter eller innsetter konsernsjefer. Den jobben er det styrene i selskapene som skal gjøre.

Stoltenberg sa at han mener det er rom for å forbedre opsjonsavviklingen i Hydro og at han avventer hva som skjer i kveldens bedriftsforsamling i Hydro. Han minnet også om at det ikke er lenge til det skal avvikles ordinær generalforsamling i Hydro. Da han ble spurt om Reiten burde si ifra seg de nær 28 opsjonsmillionene, så spilte han ballen tilbake til Reiten selv.

- Reiten er fri til å gjøre det han mener er klokt og best for selskapet, sa Stoltenberg.

Stoltenberg avviste at opsjonsbråket får konsekvenser for Eivind Reiten i forhold til jobben han skal ha som styreleder i fusjonerte HydroStatoil.

- Det som ligger i fusjonsavtalen, det ligger der, sa Stoltenberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere