NA24.no

- Bjørnebye er en helt

Foto: Johnny Syversen
Sist oppdatert:
Bjørnebye er en helt og lederen for redaktørforeningen en løs kanon, mener informasjonsrådgiver.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

At generalsekretær i Norsk Redaktørforening Nils E. Øy mener Bjørnebye ikke har dekning for sin påstand om at nettdebatt kan føre til tapte liv, mener informasjonsrådgiver Jarle Aabø er et tegn på hvor lite Øy vet om pressens makt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

En helt
Mandag kveld sa tidligere fotballspiller Stig Inge Bjørnebye at nettdebatter kan føre til at liv går tapt som følge av sjikane og trakassering i debattinnleggene.

Les også: - Nettdebatter kan ta liv

Det mener generalsekretær Nils E. Øy i redaktørforeningen at det ikke er dekning for å påstå.

Les også: - Bjørnebye har ikke dekning

Mangeårig journalist og nå informasjonsrådgiver Jarle Aabø mener at Bjørnebye er en helt siden han løfter debatten.

- Bjørnebye er en helt, fordi han tør å ta opp en særdeles skadelig og grov sjikane mot seg selv og sin familie tilrettelagt av Agderposten og Fædrelandsvennens to redaktører, og gjøre det til en prinsippsak i PFU, sier Aabø.

Nye høyder
Spesielt mener Aabø at heltefaktoren styrkes av at Bjørnebye løfter saken sin til nye høyder.

- Ved å gjøre dette påfører han seg selv og sin familie en enda større belastning enn det de allerede er blitt utsatt for. Når han er villig til å stå opp for dette, blir han en helt i mine øyne og han har som kjent hele redaktørforeningen mot seg, sier Aabø.

Aabø mener Nils E. Øy kan se ut til å være totalt sveiseblind når han sammenligner plakater med redaksjonelle nettdebatter.

- Når han sammenligner redaksjonelle produkter med plakater som hvem som helst kan henge opp hvor som helst, da synes jeg han skremmende naiv. Å sammenligne en landsens telefonstolpe med VG, Aftenposten og Dagens Næringsliv betyr at han ikke ser pressens makt og hva dens handlinger betyr for enkeltindivider. Hans plakatargument er så urimelig, malplassert og lite faglig at han burde vurdere å enten trekke denne sammenligningen eller om mulig argumenterer bedre for den. Eller rett og slett å finne seg noe annet å gjøre.

Løs kanon
Spesielt reagerer Aabø på Øys argument om at Bjørnebye ikke har dekning for å si at menneskeliv kan gå tapt som følge av redaksjonelle nettdebatter.

- Når han mener Bjørnebye ikke har dekning for sin påstand om at konsekvensen av sjikanøse presseomtale ikke kan føre til tap av menneskeliv, viser redaktørforeningens leder at han nok en gang ikke forstår pressens enorme makt, gjennomslag og den smerte den kan påføre folk. Det viser igjen at Øy er en løs kanon på pressens dekk, og som er villig til å skyte i alle retninger for å forsvare pressens kommersielle interesser og inntjening.

Sjikanert selv
- Jeg har selv opplevd sjikanøse og ærekrenkende innlegg på norske nettaviser som er underlagt Vær Varsom-plakaten og redaktørplakaten. Flere av innleggene opplevde jeg som dypt krenkende, ikke bare fra dem som skrev innleggende, men også fra den personen som har ansvaret for at de ble publisert. Når en redaktør ikke forhåndsredigerer er han passiv tilskuer til sjikane. Jeg kaller dette for redaktørenes verbale vold, slår Aabø fast.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere