NA24.no

- Blair villig til å kutte mer

Sist oppdatert:
Statsminister Tony Blair skal være villig til å kutte i Storbritannias svært omstridte EU-rabatt med 10, 5 milliarder euro for å oppå enighet i budsjettforhandlingene.

Storbritannia skal være klar til å kutte den kontroversielle britiske EU-rabatten med 10,5 milliarder euro over en sjuårsperiode. Det opplyser diplomatiske kilder til AP fredag kveld.

Britene har tidligere tilbudt seg å kutte 8 milliarder euro, men de andre medlemslandene har krevd større kutt. Storbritannias statsminister Tony Blair er ventet å skulle legge frem en nytt budsjettforslag senere fredag kveld.

- Nær enighet
Ifølge Polens statsminister, Kazimierz Marcinkiewicz, har fredagens forhandlinger beveget seg i positiv retning. Topplederne skal nå være betydelig nærmere et kompromiss om EUs langtidsbudsjett.

- Det ser ut til at det nye budsjettet vil bli større og mer balansert enn det gamle forslaget, uttalte han til pressen under en pause i forhandlingene.

Fransk optimisme
Også Frankrikes president Jacques Chirac uttrykte optimisme for EU-budsjettet fredag kveld. Chirac ser for seg en budsjettavtale basert på en fransk-tysk plan.

Men som en del av denne planen, må den omstridte britiske rabatten gradvis avvikles innen 2013.

- Samtalene vi har hatt i løpet av dagen går i den retningen og er ganske positive. Men så lenge ting ikke er avgjort, vil det være forhastet å spå et utfall, sier den franske presidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere