*Nettavisen* Økonomi.

- Blir tvunget til å si opp

- Det renner inn meldinger om permitteringer og oppsigelser, sier forbund.

26.10.08 09:46

- Det renner inn meldinger om permitteringer og oppsigelser. Norske bedrifter strammer inn hele tiden nå, sier Sverre A. Larssen, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL), overfor NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han er bekymret for hvordan utviklingen har vært i hele bransjen den siste tiden, og frykter for norske arbeidstakere. Flere norske bedrifter ser seg nødt til å nedbemanne etter finanskrisen gjorde sitt inntog. Usikkerheten råder, og til tross for store ordrereserver blir ikke private prosjekter satt i gang.

Fatale ringvirkninger
Et treffende eksempel er Moelven ByggModul.

- 1. oktober poengterte vi at ordrereserven var meget god og at fremtiden så svært så lys ut. Salget i september var godt, sier administrerende direktør, Hans Erik Stadshaug til NA24.

Men plutselig endret ting seg. Lehman Brothers gikk under i USA og tilliten til bankvesenet sank til havets bunn. Ringvirkningene var fatale.

- Usikkerheten råder. På én eneste uke stoppet det helt opp. Plutselig utsetter alle innenfor det private næringslivet beslutninger i forbindelse med bestillingene sine, det være seg kontorbygg til industrien, leveringer til oljeindustrien eller hotellbygg, fortviler han.

- For dyrt å permittere
Dermed så selskapet, som har sin base på Hedemarken, seg nødt til å permittere 42 ansatte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men nettopp permitteringsreglementet bekymrer bransjen. I første omgang så heldigvis ikke Moelven seg nødt til å sette i gang med oppsigelser, men flere organisasjoner og forbund frykter at mange bedrifter med strammere økonomi kan se seg nødt til å gjøre nettopp det.

- Det er rett og slett for dyrt for bedriftene å permittere, konstaterer Larsen i BNL.

Stridens kjerne er det mye omtalte permetteringsreglementet, som ifølge Nordvald Moe i Fellesforbundet trolig har norgesrekord i antall endringer, og da spesielt lønnspliktordningen.

Vil redusere lønnspliktdager
Ifølge «lov om lønnsplikt under permittering» § 3 plikter arbeidsgiver å utbetale full lønn og annet arbeidsvederlag fra første permitteringsdag og ti arbeidsdager fram ved hel permittering og ved minst 40 prosents reduksjon av arbeidstiden.

Dette kommer i tillegg til at bedriftene er nødt til å varsle arbeidstakerne om permittering senest 14 dager før første permitteringsdag. Etter lønnspliktperioden slår arbeidstrygden inn.

Eksempelvis vil utbetalingene under lønnspliktperioden for Moelvens del utgjøre om lag en halv million kroner, om en legger gjennomsnittlig industriarbeiderlønn til grunn.

- Vi vil redusere antall lønnspliktsdager fra 10 til 5. Reglementet må tilpasses konjunktursituasjonen, sier Norvald Moe i Fellesforbundet til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han er tidligere statssekretær for Jens Stoltenberg.

Enighet i organisasjonene
Fellesforbundet representerer altså arbeidstakerne, og mener bedrifter i større grad vil ansatte arbeidstakere på fast basis med en slik ordning, samtidig som terskelen for å si opp folk blir lavere. Larssen i BNL, som representerer arbeidsgiverne, er fornøyd med at både arbeidsgivere og -takere står sammen i denne saken.

- Vi jobber sammen om å gå til det skritt å ta opp dette med myndighetene, sier han, og fortsetter:

- Fafo utarbeidet for en tid tilbake en omfattende rapport, som bekreftet at en økning fra 5 til 10 lønnspliktsdager blir så kostbart for enkelte norske bedrifter at de heller velger å si opp arbeidskraften sin. Dette har ikke vært et utpreget stort problem i de siste årenes høykonjektur, men nå er det mer aktuelt enn noen gang, sier Larssen.

Ser likhetstrekk med 80-tallet
Han understreker at vi for all del må unngå det som skjedde under den forrige boligkrisen på slutten av 1980-tallet. På fire år mistet da byggenæringen hele 50.000 arbeidstakere, fordi entreprenørene ble tvunget til å nedbemanne kraftig.

- Det må vi ta lærdom av. Den gang burde en heller permittert i større grad. Ved at bedriftene velger å si opp arbeidskraft fremfor å beholde dem gjennom permitteringer, fører til at bransjen mister verdifull kompetanse. Vi har helt siden 80-tallet slitt med å få tak i kompetente folk, fordi folk rømte til andre sektorer, forklarer han.

Vil beholde kompetansen
Veidekke fremhever også at oppsigelser bør unngås i det lengste.

- Det som er vårt hovedfokus er hvordan vi kan beholde mest mulig arbeidskraft og kompetanse internt i bedriften gjennom denne fasen. Det er den store utfordringen. Da blir i så fall permitteringer i fremtiden blir et verktøy for å beholde mest mulig på lengre sikt, sier Kai Krüger Henriksen i Veidekke til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.