NA24.no

- Blystad mangler 18 milliarder

(Songa)
Sist oppdatert:
DNB ber investorene skygge unna skviset riggselskap.

Selg!

Aksjemeglerne i DNB er ikke nådige i sin vurdering av det børsnoterte riggselskapet Songa Offshore .

Torsdag falt aksjekursen over 5,5 prosent.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Hovedaksjonær Arne Blystad og de øvrige eierne trenger masse penger, og vil få en stri tørn med å skaffe dem, skal en tro analysen signert aksjeanalytiker Martin Huseby Karlsen.

Mest lest i Nettavisen nå:

- Ingen vilje
«Vi regner fortsatt med at Songa trenger (..) mer enn 3 milliarder dollar (nærmere 18 milliarder kroner) i perioden i 2013-2015, hvorav 350-400 millioner dollar vil være egenkapitalbehov. Når vi vet at børsverdien av selskapet idag er 379 millioner dollar, sier det seg selv at utvanningen vil bli betydelig. Vi tror investorer vil være motvillige til å bidra med mer egenkapital inntil man får på plass en løsning for det totale kapitalbehovet, og det tror vi tar tid».

Arne Blystad sitter med cirka 16 prosent av aksjene i Songa Offshore gjenom selskapet Spencer Energy.

Songa eier seks halvt nedsenkbare borerigger. Selskapet har bestilt ytterligere fire rigger for levering mellom 2014 og 2015. Her er det inngått intensjonsavtale med Statoil.

Kursen halvert
Selskapets børsverdi er 1,7 milliarder kroner. Aksjekursen på 8,25 kroner har halvert seg fra i sommer.

DNB legger vekt på det høye gjeldsnivået i Songa - det er det høyest «girede» av de internasjonale boreselskapene. Det betyr at aksjekursen blir svært følsom for endringer i de underliggende verdiene i selskapet.

«På den annen side blir da oppsiden stor hvis selskapet leverer og man får tilbake tilliten i investormarkedet», skriver Karlsen.

Skal videre ned
Likevel tror Karlsen at aksjekursen vil falle videre til et nivå på rundt 7 kroner.

DNB er bekymret for problemene i forbindelse med verftsopphold og oppgradering for to av riggene.

«Med bekreftede ytterligere forsinkelser på riggene Songa Trym og Songa Delta og usikkerhet med hensyn til hvor mye dette vil koste, tror vi at selskapet kan komme til å bryte låneavtaler og slippe opp for penger i løpet av første halvår neste år», står det i DNB-analysen.

Songa er i diskusjoner med Statoil om å få dekket deler av verftsregningen, men Songa må nok ta mye selv.

Håpet er at man lykkes med å selge dypvannsriggen Songa Eclipse. Da vil Songa klare seg uten ny egenkapital et års tid til.

Les også disse sakene i Nettavisen:

  

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere