NA24.no

- Boikott forskuddsbetaling

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømleverandør advarer mot utbredt praksis.

Ustekveikja Energi oppfordrer i en pressemelding tirsdag alle strømkunder til å boikotte strømleverandører som tar forskuddsbetalt.

– Vi har tatt opp dette gang på gang og synes det er en uting at strømleverandører tar forskuddsbetalt for strøm. Gjennom en slik praksis velter leverandøren all kredittrisiko over på sluttkunden, sier administrerende direktør i Ustekveikja Energi, Bjørn Skaret.

– Vi oppfordrer alle strømkunder om å boikotte leverandører som tar forskuddsbetalt slik at vi får endret praksis en gang for alle, sier Skaret.

Tirsdag ble det kjent at Vitel, som har vært blant de aller billigste strømleverandørene, gir opp strømmarkedet og konsentrerer seg om televirksomhet.

Les mer: Strømleverandør kaster kortene

Vitel har tatt forhåndsbetalt, men ifølge selskapet skal ikke kundene lide. Vitel er ikke konkurs, og vil gi kundene et sluttoppgjør og et valg om å fortsette hos en ny leverandør, opplyses det.

Strømkunder er ikke garantert å få igjen forskuddsbeløpet dersom strømleverandøren går konkurs, og Forbrukerrådet har tidligere tatt til orde for å forby ordningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere