NA24.no

- Boligkjøperne er tilbake i markedet

Foto: Montasje (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Norges største ferdighusprodusent merker bedring i markedet.

Fjerde kvartal var forferdelig for BWG Homes, som er Norges ledende innenfor ferdighus. Boligmarkedet ble fryst fullstendig fast av banker som ikke turde å låne ut kapital.

NA24 -din næringslivsavis

Men dette er i ferd med bedres betraktelig. BWG Homes, som leverer tall for første kvartal onsdag, melder om en salgsvekst på 217 prosent fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsinntektene til selskapet endte på 677 millioner kroner i første kvartal. Men selv om det er en markant forbedring fra fjorårets siste tre måneder er det et kraftig fall fra de første tre månedene. I første kvartal 2008 var salget på 858 millioner kroner.

Lavere resultat
Driftsresultatet (EBIDTA) endte på 72 millioner kroner, også en kraftig barbering fra samme kvartal i fjor da selskapet kunne loggføre 113 millioner kroner. EBITDA-marginen endte på 10,6 prosent mens den i første kvartal i fjor var på 13,1 prosent.

Resultatet før skatt endte med et overskudd på fattige 819.000 kroner, mot et overskudd på 74,1 millioner kroner samme kvartal i fjor. For hele fjoråret kunne selskapet imidlertid konstatere et tap på 32 millioner kroner.

Ordreinngangen viser en nedgang på 3,2 prosent i år fra i fjor. Mens inngangen var på 712 millioner kroner i første kvartal i år var den på 736 millioner kroner samme tid i fjor.

Kostnadskutt
Resultatrapporten viser også at selskapet har kuttet kostnadene kraftig. Antall ansatte har gått fra 1.333 ansatte i første kvartal 2008 til 841 ansatte ved utgangen av første kvartal i år.

- Lav og fortsatt synkende rente, en mindre restriktiv utlånspolitikk i bankene og generelt lavere boligpriser er hovedårsakene til at boligkjøperne nå er tilbake i markedet, skriver Lars Nilsen som er toppsjef i selskapet i resultatrapporten.

- For de to månedene mars og april isolert økte salget med 12 i forhold til samme periode forrige år. Både den norske og svenske virksomheten i BWG Homes har sett en klar økning i antall potensielle boligkjøpere på visninger og større etterspørsel etter nye boliger, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

- Når nedgangen i omsetning ikke er større enn 21 prosent skyldes det et betydelig salg i kvartalet av tidligere ferdigbygde boliger. Antallet ferdige enheter ved utgangen av 4. kvartal 2008 var ca 150. Av disse er ca 90 solgt. Antall ferdige enheter for salg per i dag er vel 100 enheter inkludert de som er kommet til i perioden, sier Lars Nilsen.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere