NA24.no

- Boligprisene skal til himmels

Sist oppdatert:
Fra dagens rekordnivå.

Boligprisene var i mai 0,1 prosent høyere enn i april, også når man korrigerer for sesongvariasjoner. Boligprisene var ved utgangen av mai 0,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor, viser eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

– Etter flere måneder med boligprisvekst, flater prisene ut i mai måned. Vi er sannsynligvis gjennom korreksjonen av boligprisfallet fra høsten, og vi forventer en moderat prisutvikling i tiden framover, sier Eiendom Norges administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

Forrige boligpristopp var i mai 2013. Likevel, mai har en svakere prosentvis oppgang enn tidligere mai-måneder.

I mai ble det solgt 9.217 bruktboliger, opp fra 8.210 boliger i samme måned i fjor. Økningen utgjør 12 prosent. Hittil i år er det solgt 35.632 boliger, en økning på 2 prosent fra samme periode i fjor.

GÅR GODT: Boligprisene når ny rekord.

Eiendom Norge betegner markedet som godt med rekordomsetning og god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det tok i gjennomsnitt 36 dager å selge en bolig i mai, en nedgang på to dager fra april. Men det er store regionale forskjeller. I Oslo tar det cirka tre uker å selge en bolig, mens det tar cirka tre måneder å selge en bolig i Aust-Agder.

Boligprisutviklingen varierer også. Størst prisvekst er det i Tromsø, mens det er nedgang i Stavanger.

I april var økningen på 0,6 prosent. Måneden før var den opp 0,7 prosent. I januar og februar var den henholdsvis 0,1 og 0,3 prosent.

15.415 boliger var annonsert på Finn.no i mai mot 14.741 i april.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere