*Nettavisen* Økonomi.

- Boligsalget har utviklet seg positivt

Lars Nilsen i Block Watne lot kona Janne Nilsen få ringe i bjellen da Block Watne-gruppen ble tatt opp til notering på Børsen BWG Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Bedring fra landets største ferdighusprodusent.

29.10.09 08:45

Ferdighusprodusenten BWG Homes tok ned prouksjonen i takt med etterspørselssvikt som følge av finanskrisen. Nå ser selskapet lys i tunnelen.

Selskapet oppnådde driftsinntekter på 534 millioner i tredje kvartal 2009. Det er en nedgang på 18,5 prosent fra 531 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultatet endte på 47 millioner kroner, ned fra 71 millioner kroner i samme periode året før.

- Boligsalget har utviklet seg positivt. Ved utgangen av tredje kvartal er ordreinngangen på nivå med samme periode i 2008. Videre positiv utvikling i salg og ordrereserve gir rom for en gradvis opptrapping av kapasiteten for å øke produksjonstakten inn i 2010, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

Ordreinngangen i tredje kvartal endte på 654 millioner kroner. Ved utløpet av tredje kvartal i fjor hadde selskapet en ordreinngang på 531 millioner kroner.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 1.388 millioner. Ordrereserven har økt med 8,6 prosent i forhold til utgangen av andre kvartal 2009, men er ned 17,3 prosent i forhold til tredje kvartal 2008, skriver konsernet.

Kontantstrøm fra drift for årets ni måneder var 169 millioner. Dette er en forbedring på 443 millioner kroner i forhold til samme periode i 2008. Netto rentebærende gjeld er redusert med 441 millioner siden årsskiftet.

- Vi vurderer omsetningen i kvartalet som god, spesielt med henblikk på markedssituasjonen og den reduserte produksjonen. Konsernet opprettholder akseptable marginer. Sterk kontantstrøm og ytterligere redusert rentebærende gjeld gir virksomheten en finansiell styrke inn i 2010. Vi vil fortsatt kunne oppleve svingninger i markedet både i Norge og Sverige, men forventer en underliggende positiv trend, sier Lars Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.