*Nettavisen* Økonomi.

- Børsen skal opp

Aksjestrateg tror på børsoppgang - før det kan falle igjen.

Den forrige aksjeuken ble en av de mest dramatiske i historien. Nå tror Nordeas aksjestrateg Magne Naustvik at redningsaksjonen til amerikanske myndigheter kan føre til at børsen går oppover en stund til.

NA24 - din næringslivsavis

- I det korte bildet ser vi en oppside på børsen, sier Naustvik til NA24.

Kortsiktig opptur
Naustvik mener imidlertid at dette kan bli et kortsiktig rally og at investorer bør være veldig forsiktige i tiden fremover.

- Ser vi litt lenger frem er det utviklingen i verdensøkonomien og de mange ubesvarte spørsmålene som vil styre børsen. Her ser vi at usikkerheten er stor, men vi tror risikoen vil være på nedsiden og ikke på oppsiden.

- Når kan vi forvente stabile markeder?

- Det er umulig å si når vi kan se det. Vi forventer imidlertid at kredittmarkedene vil roe seg når vi kommer ut i 2009, så vi vil ikke se stabile markeder på denne siden av nyttår, sier Naustvik.

Stabilt ustabilt
Aksjestrateg Terje Nyborg i Landsbanki har tidligere sagt til NA24 at han ikke forventer et stabilt marked på en stund, og tror fortsatt vi må påregne store svingninger i kursene - ikke bare fra dag til dag, men også samme dag - og vil dermed ikke gi noe punktestimat eller

- Børsen kommer til å forbli stabilt ustabil, sier han til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.