*Nettavisen* Økonomi.

- Bruker 350.000 kroner på «heisatur» - reiser til Egypt med 17 ansatte og deres kjærester

Foto: (Nordlys)

Småaksjonær i selskapet reagerer.

30.11.12 08:21

Neste uke, fra 2. desember til 9. desember, drar 17 ansatte i det nordnorske selskapet North Energy på tur til Egypt. Med seg får de ha ektefeller og samboere.

Totalt reiser 48 personer på selskapets regning. Det koster 350.000 kroner, skriver Nordlys.

Dette har fått en av småaksjonærene i selskapet til å reagere.

- Det fremstår som en «heisatur», et lukrativt julebord, en ferietur i regi av North Energy, sier mannen til Altaposten, og påpeker det store underskuddet selskapet har gått med.

Han mener North Energy «flotter seg» med aksjonærenes penger.

North Energy har tidligere fått medieoppmerksomhet for at en samisk sjaman mente at den neste brønnen som det børsnoterte selskapet borer kommer til å bli et funn. Dette førte til at aksjen økte med hele 46,5 prosent i løpet av en måned.

- Det har vært et råkjør på de ansatte
Styreleder i North Energy Johan Petter Barlindhaug synes turen er helt OK.

- Det har vært et råkjør på alt av ansatte siden i sommer, for å utarbeide lisenssøknadene til neste runde i Barentshavet som skal sendes inn nå. De har kuttet ut sommerferie og jobbet døgnet rundt. Det har helt klart vært en stor belastning for familiene. Så denne turen mener jeg er en helt rimelig kompensasjon for det de har jobbet ekstra, sier Barlindhaug til Nordlys.

- Det er altså snakk om å gi en liten bonus for et voldsomt arbeid som er lagt ned. Det arbeidet som er lagt ned har stor betydning for framtiden til selskapet. Så jeg synes den kritikken som er reist er feil, sier Barlindhaug videre.

Direktør for strategi og samfunn, Kristin Ingebrigtsen, i North Energy sier til Nordlys at samtlige ansatte fikk tilbudet om å reise til Egypt. 17 takket ja.

- Studietur kombinert med fritid
Hun forklarer at turen er en studietur kombinert med fritid.

- Det er en seks dagers tur, hvor fire av disse er fyllt med faglig innhold, sier Ingebrigtsen.

Turen kommer som følge av de ansattes iherdige innsats siden i sommer, utsatte ferier og helgejobbing. Ingebrigtsen påpeker viktigheten av å ta vare på de ansatte.

- Vi ønsker å belønne innsatsen med en slik tur. Det er for å ta vare på selskapets viktigste suksessfaktor; nemlig de ansatte.

Og at turen går til Egypt er ikke helt tilfeldig.

- Geologien i Egypt er veldig interessant. Man finner her den samme geologien som i store deler av Barentshavet, som vi nå har jobbet mye med i forbindelse med søknadsarbeidet, sier Ingebrigtsen.

Les flere saker fra Nordlys her

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.