NA24.no

- Bruker hackere i piratjakt

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Filmindustriens interesseorganisasjon MPAA anklages nå i et søksmål for å leie inn hackere for å stjele informasjon.

Selskapet bak torrent-tjenesten Torrentspy, Valance Media, har ingen planer om å la søksmålet MPAA anla mot dem tidligere i år, bare gå sin gang.

MPAA skal ha leid hacker
Valance Media har nå saksøkt MPAA med anklager om at selskapet har leid inn en hacker for å stjele informasjon fra selskapet. Blant annet skal det ha blitt stjålet et regneark med utgifter og inntekter for første halvdel av 2005, e-post sendt mellom ansatte, informasjon og servere og faktureringsinformasjon, melder Betanews.

Mannen som skal ha utført hackingen har innrømmet sin rolle, og jobber nå med Valance i saken. Han skal ha mottatt 15.000 dollar for jobben.

Sitter på signerte dokumenter
En talsmann for MPAA nekter for anklagene, og mener Torrentspy forsøker å vri fokuset vekk fra det de anser som ulovlig aktivitet, og påstår at loven er på deres side.

Valance hevder på sin side at de har beviser på MPAAs aktiviter, og at de blant annet har signerte dokumenter. Skulle dette stemme, tror eksperter dette kan skade selskapets anti-pirataktiviteter betydelig.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere