*Nettavisen* Økonomi.

- Bulldozer-rapport

Analytiker Frank Maaø kaster seg inn i jubelkoret som er helt propell over tallene fra Telenor.

26.10.06 16:31

Med tittelen Bulldozer-rapport hyller DnB NOR Markets-analytikeren resultatet fra telegiganten.

NA24 - din næringslivsavis

- Telenor knuste konsensusforventningene med en underliggende EBITDA på 9.1 milliarder kroner inkludert den forhåndannonserte tilbakeføringen fra Sense-posten. Som ventet var resultatet drevet av sterk vekst i alle mobilenhetene og en solid margin på fastlinje i Norge, skriver DnB NOR Markets i en ny analyse.

Meglerhuset påpeker at Telenor er den eneste operatøren i Europa som kommer med en betydelig heving av guidingen.

- Vi velger fortsatt å se bort fra guidingen fra ledelsen ved utarbeidelse av estimatene, men registrerer at den forsiktige guidingen om vekst i topplinjen på 30 prosent justeres opp til 35 prosent. Dette er høyere enn vårt estimat i forkant av rapporteringen. EBITDA-marginen for 2006 guides opp fra "over 34 prosent" til 36 prosent, på nivå med vårt estimat på det samme, heter det i analysen fra Frank Maaø

I første omgang ser DnB NOR Markets et løft i EPS-estimatet på mellom seks og åtte prosent og hever 3-måneders kursmål fra 97 kroner til 102 kroner pr aksje.

- Vi noterer med interesse at de siste oppkjøpene i Sverige og Serbia rapporterte betydelig bedre marginer enn ventet. Av- og nedskrivninger lå lavere enn estimert, men høyere enn konsensus. Gevinsten på swap-en i Vimpelcom ser i tillegg ut til å ha kommet inn noe høyere enn de 700-800 millioner kroner vi hadde forutsatt, skriver DnB NOR Markets.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp
Kursmål: 102 kroner pr. aksje
Meglerhus: DnB NOR Markets
Dato: 26. oktober 2006

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.