NA24.no

- Bunnen nådd for flyreiser

Sist oppdatert:
Kollapsen for luftfarten kan ha nådd bunnpunktet, mener luftfartsorganisasjon.

Bunnen kan være nådd for svikten i flyreiser, mener den internasjonale organisasjonen for lufttransport (IATA).

NA24 - din næringslivsavis

I mai falt den globale passasjertrafikken med 9,3 prosent, ifølge IATA.

- Vi kan ha nådd bunnen, men det er en lang vei frem til friskmelding. Krisen er den verste vi har sett, sier administrerende direktør Giovanni Bisignani i IATA, ifølge Bloomberg News.

Bedring
Mens etterspørselen svekket seg ytterligere 3,1 prosent fra fra april, har de to siste månedene vært sterkere enn nedgangen på 11,1 prosent som ble målt i mars. I forrige måned kuttet flyselskapene kapasiteten med 5 prosent, noe som sendte kabinfaktoren, eller fyllingsgraden på flyene, ned med 3,3 prosent til 71,2 prosent.

Flyselskapenes gjeld og lave aksjeprising er også med på å forsinke oppturen, mener IATA, som har anslått at luftfartsindustrien kan tape 9 milliarder dollar, eller nærmere 59 milliarder kroner i 2009.

Asia falt mest
I forrige måned falt passasjertrafikken mest i Asia-Stillehavsregionen med 14 prosent. I USA var nedgangen 11 prosent og i Europa ned med 9,4 prosent.

IATA sa at til tross for at en nedgang på 9,3 prosent er oppmuntrende, har kollaps i flyprisene ført til en inntektsnedgang for flyselskapene på 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere