NA24.no

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

- Bunnen snart nådd

Sist oppdatert:
Folk flest tror bunnen er nådd i løpet av det neste året.

Ferske tall fra analyseselskapet Makrosikt viser at nordmenn har langt større tro på de økonomiske utsiktene nå enn da krisen startet i fjor høst.

NA24 - din næringslivsavis

Forbrukertilliten var uendret fra januar til februar, og endte på 0,0 poeng. Ifølge Makrosikt er det i hovedsak tiltakende tro på økt ledighet som demper den økende optimismen vi så i januar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Et positivt tall, betyr at forbrukerne samlet sett mener at økonomien vil være bedre om ett år enn den er nå. Når tallet er null, forventer forbrukerne at situasjonen vil bli lik om ett år. Samtidig måler Makrosikt at forbrukernes vurdering av egen økonomi nå i forhold til for ett år siden har økt.

- Sterkere økonomi nå skyldes i hovedsak lavere renter og gode lønnsoppgjør i 2008. Det har ført til romsligere økonomi for de aller fleste, sier daglig leder i Makrosikt Hans Petter Skogstad.

- Flere tror at bunnen av konjunkturnedgangen passert innen 12 måneder, fortsetter Skogstad.

Den mørkeste skyen på himmelen er den stigende arbeidsledigheten. Mange flere forventer høyere enn lavere ledighet om 12 måneder, viser tallene.

- NAV melder om økende ledighet og flere kjenner noen som har blitt ledige. Ledigheten har kommet nærmere nå, sier Skogstad.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere