*Nettavisen* Økonomi.

- Bunnsolid Telenor

Carnegie er begeistret over tallene Telenor-topp Jon Fredrik Baksaas presenterte torsdag.

26.10.06 15:19

Torsdag leverte Telenor tall som fikk aksjemarkedet til å juble. Aksjen sendes opp over seks prosent ettersom utenlandske aktører laster opp.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er ikke noe annet å si enn at dette var bunnsolid, sier Carnegies analytiker Espen Torgersen til NA24.

Han mener det som overrasket mest er den underliggende marginutviklingen på de fleste områder.

Telenor tok tidlig et strategisk valg om å finne veksten i fremadstormende markeder. Blant annet har selskapet etablert seg i Russland, Ukraina, Bangladesh, Pakistan og flere markeder som er i sterk vekst. Dette har vært en strategi som har gitt selskapet voldsom uttelling.

Margin-spørsmål
Torgersen forteller til NA24 at den mest interessante problemstillingen i Telenor nå er hva som er den normaliserte marginen i disse markedene.

- Det vi har sett så langt, er at veksten har gått som antatt, konkurranseutviklingen er som antatt,men marginutviklingen er bedre. Spørsmålet er om et moderne, fullpenetrert Telenor i tidligere vekstmarkeder, skal ha høyere margin enn det man har trodd til nå, sier Torgersen.

Selv har analytikeren et entydig svar på dette sentrale spørsmålet for prisingen av Telenors aksjer.

- Basert på det Telenor har levert, og måten de leverer det på, ser det veldig lovende ut, sier analytikeren.

Reprising
Han mener det er liten tvil om en reprising av selskapet.

- Det er en veldig god absolutt underliggende utvikling samtidig som Telenor i en relativ sammenheng til andre europeiske teleselskap fremstår enda mer attraktiv med den strategien selskapet valgte for noen år siden, sier analytikeren til NA24.

Carnegie opererer med en outperform-anbefaling på aksjen, en kjøpsanbefaling. Den blir stående. Men kursmålet på 96 kroner aksjen vil bli justert sammen med estimatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag