*Nettavisen* Økonomi.

- Bush er en fyllik

Venezuelas president kaller sin kollega i USA en massemorder, en feiging og en fyllik.

20.03.06 23:13

HOUSTON (NA24): Forholdet mellom USA og Venezuela blir stadig mer anstrengt, og blir nok ikke bedre etter at Venezuelas president søndag kalte USAs president George W. Bush en fyllik.

- Du er en forfyllet Mr. Danger, eller bedre, du er en fyllik, sa Chavez på engelsk under sin ukentlige TV-tale, ifølge internasjonale nyhetsbyråer.

For sikkerhets skyld la han til at Bush er et esel, en feiging, en folkemorder, umoralsk og syk.

Bush har innrømmet at han hadde betydelige alkoholproblemer tidligere, men han har også sagt at han sluttet å drikke for 20 år siden og nå er avholdsmann.

Den tidligere soldaten Chavez mener Bush er en feiging fordi han ikke er i Irak for å lede sine styrker. Skulle Bush invadere Venezuela, vil Chavez stå klar for å kjempe mot Bush, gjorde han klart.

Oljerik
Etter at han ble valgt i 1998, har Chavez benyttet den høye oljeprisen til å styre det oljerike landet mot en lederposisjon blant de USA-kritiske landene i Latin-Amerika. Han har knyttet tette bånd mot Cuba. USA hevder også at Venezuela er i ferd med å knytte seg stadig tettere til Iran.

Chavez har beskyldt USA for spionasje og for å drive intriger for å få ham styrtet. USA på sin side har hevet Venezuela til en av sin viktigste bekymringer på den utenrikspolitiske arenaen. Landene har gjensidig utvist diplomater.

Frittalende
Chavez har tidligere skjelt ut Mexicos president Vicente Fox, som han beskylder for å være en «skjødehund» for USAs imperialisme.

Chavez er kjent som en frittalende populist, som er kontroversiell internasjonalt, men som har betydelig støtte i hjemlandet, etter å ha brukt store mengder oljepenger på sosiale programmer.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag