*Nettavisen* Økonomi.

- Bygningsdeler flyr gjennom lufta

SANDSTORM OG BRANN: Samtidig med brannen raste en sandstorm gjennom Dubai. Bygningsdeler fra den brannherjede skyskraperen fløy gjennom lufta, forteller nordmannen Morten Hofstad. Foto: Morten Hofstad

Nordmannen Morten Hofstad vitne til skyskraperbrannen i Dubai. Se video.

21.02.15 15:03

En voldsom brann brøt ut i skryskraperen The Marina Torch i Dubai natt til lørdag lokal tid. Med sine 336 meter og 79 etasjer er dette en av verdens største boligblokker.

Beboerne ble trygt evakuert, melder politiet i Dubai. Fire tilfeldig forbipasserende ble behandlet for mindre skader.

Det er ennå ikke klart hva som forårsaket brannen, men Dubais politisjef Mattar Al Mazeina sier ifølge Gulfnews at det ikke er mistanke om at noe kriminelt ligger bak. Brannen brøt ut ved 2-tiden lokal tid (klokka 23 norsk tid). Etter rundt tre timer ble det meldt at brannen var slukket.

Nordmann ble øyenvitne

Nordmannen Morten Hofstad ble vitne til brannen. Han har bodd i Dubai siden 2005 og har blant annet bodd flere år i en av naboskyskraperne.

- Denne brannen minner meg veldig mye om brannen som var i Dubai Marina i fjor, da det viste seg i ettertid at det var brukt ikke godkjent byggematerialer, for å spare penger.

- Det er en rekke brannbiler, politibiler og ambulanser her. Området er evakuert, sier Hofstad til Nettavisen.

Se video lenger ned i saken.

Sandstorm og brann

Han opplyser om kaotiske tilstander natt til lørdag og lørdag morgen. En voldsom sandstorm gjorde arbeidet til nødetatene vanskelig.

- Deler fra toppen av skyskraperen flyr i hytt og pine rundt her i Dubai Marina. Den voldsomme sandstormen gjør at all røyken blir blåst bort, sier Hofstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

VITNE: Morten Hofstad foran skyskraperen The Torch lørdag. Foto: Patrick Hofstad

Brannvesenet har nå fått kontroll på brannen, som oppstod på toppen av skyskraperen. Det er ikke meldt om personskader.

Bra med nødutganger

- Sikkerheten står faktisk veldig høyt her nede i Dubai, så nødutganger og lignende er veldig bra utbygd. Så når det skjer en ulykke eller brann som nå, så har man klart å evakuere uten at det har oppstått personskader, sier Hofstad.

Men han legger til:

- Denne brannen minner meg veldig mye om brannen som var i Dubai Marina i fjor, da det viste seg i ettertid at det var brukt ikke godkjent byggematerialer, for å spare penger.

- Også da brant det bare på den ene siden av hjørnet av tårnet . Det kan nesten virke som at det samme kan ha skjedd her, uten at det er bekreftet, sier han videre.

Les også: Voldsom brann i skyskraper i Dubai

Toppleilighet til 15 mill. kroner

Skyskraperen som brant i natt heter The Torch og stod ferdig i 2011. En leilighet koster raskt 15 millioner kroner i den øvre delen av bygget, mens man kan få ettromsleiligheter fra tre millioner kroner og opp.

- Den var da den høyeste boligblokken i verden sammen med 432 Park Avenue på Manhattan i New York, sier Hofstad.

- Den kostet trolig flere milliarder kroner å bygge.

Bygningen er 336 meter høy, mens den øverste etasjen ligger 276 meter over ørkenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLE SLUKKET: Etter noen timer fikk brannvesenet kontroll på brannen, som oppstod på toppen av skyskraperen. Det er ikke meldt om personskader. Foto: Patrick Hofstad


Mini-Manhattan

The Torch ligger i bydelen Dubai Marina, et lite mini-Manhattan, som består av nærmere 100 skyskraper og en rekke luksushotell som Grosvenor House Hotel og The Ritz Carlton og man ser rett ut til den mye omtalte The Palm, en kunstig øy, som ble bygd før finanskrisen slo til for fullt.

Men for 15 år siden var det ikke mye som minnet om New York og Manhattan:

-Jeg hadde besøk av en venn fra Saudi-Arabia, og da gikk han på kaninjakt akkurat her, sier Hofstad.

Dubai ble hardt rammet av finanskrisen i 2008, men nå kan Hofstad opplyse at det ikke er en snev av finanskrise igjen.

- Her går det så det griner. Aktiviteten har aldri vært større, sier han.


HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=nqDCnjaHw7laXzBB-dF63vyS7Au8t8Krxf--6Ul4wVdueMq-39I1eguMuPK76S-lpbUPId_mdGQkESglDny1HmNZMDltDMBbtsdvHBgvFVQbSE5YEtjfSwiBI0_YrxOETfjFbh2-SNM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.