NA24.no

- Bytt ut PC-en

Sist oppdatert:
Sikkerhetsselskapet Sophos anbefaler nå folk flest å bytte fra PC til Mac.

På grunn av det stadig økende antallet sikkerhetstrusler mot Windows-baserte datamaskiner, går nå sikkerhetsselskapet Sophos ut og anbefaler folk flest å bytte ut pc-en til fordel for en Macintosh.

200.000 trusler mot pc-er
McAfee annonserte at de denne uken hadde passert 200.000 sikkerhetstrusler, og brorparten av disse gjelder kun for Windows-baserte datamaskiner.

- Det er sannsynlig at Mac-er vil fortsette å være det tryggeste for databrukere i lang tid fremover, sier Graham Cluley i Sophos til BBC.

- Det er noe hjemmebrukere bør vurdere hvis de vil bytte ut sin pc, og lurer på hva de skal kjøpe, sier han.

Langt mindre utbredt
På grunn av Mac-ens relativt beskjedne utbredelse, er det langt mindre lukrativt å utvikle skadelig programvare for Mac enn for Windows.

Mange vil også hevde at operativsystemet på en Macinstosh også i langt mindre grad er mulig å utsette for den samme typen sikkerhetstrusler som en Windows-maskin.

Det første viruset for Mac har likevel dukket opp, og med en større brukerbase, er det mulig at også Mac-maskiner i større grad kan bli målet til nettkriminelle.

Microsoft viser til Vista
Microsoft er åpenbart ikke enig med Sophos, og påpeker at Windows Vista vil bli langt sikrere enn dagens Windows XP.

- Windows Vista inneholder en rekke nye sikkerhetsforanstaltninger som sammen er designet for å gjøre Windows-maskiner mer sikre og gi en sikrere online-opplevelse, sier en talsmann fra Microsoft til BBC.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere