NA24.no

- Bytter for millioner

Bror Stende sier nordmenn byttes julegaver for millioner.
Bror Stende sier nordmenn byttes julegaver for millioner. (VIRKE)
Sist oppdatert:
Nordmenn handler julegaver som aldri før og det gir utslag i gavebytting.

Hovedorganisasjonen Virke opplyser til Nettavisen at nordmenn bruker 50 milliarder på julehandel totalt. 30 milliarder av disse pengene går til gaver og annet forbruk.

- Hver enkel nordmann bruker 9900 kroner totalt i desember. 40 prosent av dette går til mat, og dermed er det rundt 6000 kroner igjen til gaver og annet forbruk. En veldig stor del av dette går til gavehandel, sier bransjedirektør for mote og fritid, Bror Stende, i Virke.

Han sier at bare i hans familie byttes det gaver for mellom 5000 og 6000 kroner. Det er opp til butikken om man har åpent kjøp og får pengene tilbake eller ikke.

- Det viktigste for kunden å huske på er at man ikke må bryte forseglingen på varen og ta vare på byttekort og kvittering. Den største feilen man kan gjøre er å begynne å bruke et plagg. Klær som bærer preg av å være brukt blir ikke tatt imot av butikkene, forklarer Stende.

Bransjen som omsetter for mest er klesbransjen. Det selges klær for nesten fem milliarder i desember, og det er også i denne bransjen det byttes mest.

- Vi har ikke noen eksakte tall for hvor mye som byttes i antall kroner totalt, men det er millioner, forteller han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere