NA24.no

- Canal Plus lurer bevisst kundene sine

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Rune Hauge smeller til mot TV-kjempen.

Tirsdag ble det klart at TV2 har kjøpt rettighetene til Premier League i Norge. Prisen er på rundt 500 millioner kroner over tre år, eller skyhøye 104 kroner per nordmann.

Rune Hauge er megleren av de nordiske fotballrettighetene for selskapet Medge Consulting.

Han sier til NA24 Propaganda at Canal Plus-sjef Jonas Eriksson lurer kundene sine.

- Det jeg sier at han (Eriksson red. anm.) bevisst lurer kundene sine. Han kan ikke vise Premier League ut året. For 1. mai er det slutt, sier Hauge til NA24 Propaganda.

Og han legger til:

- Uansett, så er Canal Plus ute.

Lover avtale
Da avtalen ble presentert av TV2 i går, ble det tatt forbehold om en godkjennelse av Premier League. Hauge sier til NA24 Propaganda at det ikke er noen forbehold nå. Det blir engelsk fotball på TV2.

- Hvis vi hadde vært like rike som John Fredriksen, kunne vi solgt til én abonnement i hele Norden. Det er slik avtalen som går er, sier Hauge.

Han vil ikke ut med hvor mye han og selskapet han er agent for, trenger for å gå i pluss, men bedyrer at dette er i ferd med å falle på plass for ham.

- Når vi får en så god start som med TV2, da når vi den summen vi skal, sier Hauge.

Milliardspekulasjon
Summene som har versert på ryktebørsen er på mellom 1,5 og 1,8 milliarder kroner for hele Norden. Hauge vil ikke gå ut med hvem som er aktuelle kjøpere i de andre nordiske landene, og åpner for alle muligheter.

Kampanje.com har tidligere meldt at rettighetene til å vise Premier League på TV, mobil og internett til Norge, Sverige, Danmark og Finland skal ha kostet Medge Consulting 1,2 milliarder kroner. Medge Consulting er et lite svensk selskap, drevet av to tidligere ansatte i Canal Plus, som før jul sikret seg rettighetene for de tre neste årene.

Canal Plus som via selskapet C More Entertainment eies av TV 4-gruppen har i dag rettighetene til å vise Premier League i hele Norden.

NA24 Propaganda har forsøkt å få kontakt med Canal Plus-sjef Jonas Eriksson onsdag, men han har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere