NA24.no

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

- Christer er helt knekt

Sist oppdatert:
Onsdag fortsetter Christer Tromsdals kone å fortelle om de angivelige voldtektene. Selv mener Christer Tromsdal at han blir misbrukt av henne.

BORGARTING LAGMANNSRETT (Nettavisen): Finansmannen Christer Tromsdal har vært ute en vinternatt eller ti tidligere. Mannen har vært inn og ut av rettssalene mange ganger de siste årene.

Økokrim etterforsker ham nå for angivelig svindel med svenske hoteller.

Men det var hans egen kone som skulle få Tromsdal i knestående.

- Christer har jo vært ute en vinternatt før, men nå er han helt knust. Han gråter og gråter. Han skjønner ikke hva han har rotet seg borti, sier hans advokat Victoria Holmen til Nettavisen.

- Han føler seg utrolig tråkka på.

Økokrim i familievoldssak
Christer Tromsdal ble pågrepet av Økokrim i begynnelsen av 2009, og etterforsket for svindel i forbindelse med hotellkjøp i Sverige.

Les: Omstridt hotellsalg i søkelyset

Økokrim etterforsket først Tromsdal for økonomisk kriminalitet, men skiftet raskt fokus over til angivelige voldtekter. Det er også disse anklagene som gjør at Tromsdal har sittet i varetekt i et år.

Nettavisen skrev tirsdag at Christer Tromsdal mener Økokrim har brukt skitne triks for å få ham tiltalt og dømt for voldtekt, og at han har anmeldt enheten til Spesialenheten for politisaker.

Les: Slår tilbake mot voldtektsdommen

Tillater navnebruk
Nettavisen hadde fått godkjennelse til bruk av navn og bilde av Tromsdal, men i lagmannsretten tirsdag formiddag trakk han dette tilbake.

Nå har Tromsdal igjen gitt Nettavisen tillatelse til å bruke navnet hans i omtalen av saken. Tromsdal opplever dette som knalltøft. Han ønsker ikke å få navnet sitt knyttet til en voldtektssak. Likevel velger han å stå fram fordi han ønsker fokus på denne saken.

Tre ukers lykke
Tromsdal trodde han fant sin store kjærlighet sommeren 2007. Tre måneder senere var de to gift. I dag er de to separert, men ennå ikke skilt.

- Han var veldig oppmerksom på meg. Han var drømmemannen for meg, sa hans kone i retten tirsdag.

Men allerede tre uker etter bryllupet startet problemene. De to festet mye, og kona forteller i retten at hun våknet opp om natten av at ektemannen tafset på henne. Det likte hun ikke.

- Jeg kunne våkne opp, og han lå og fiklet med meg.

- Jeg skjønte ikke hva han drev med, og jeg reagerte med sinne selvfølgelig - og fikk ham av meg. Han skjønte heller ikke hva han drev med og var oppriktig lei seg, sa kona i retten.

Ennå har ikke Tromsdal forklart seg i lagmannsretten om anklagene.

- Jeg er ingen voldtektsmann. Jeg har vært sjalu. Det har med kontroll og sjalusi å gjøre, det har ikke noe med voldtekt å gjøre, sa Tromsdal i tingretten.

Fellende brev
Forholdet mellom de to utviklet seg i en svært dårlig retning, og etter hvert flyttet de fra hverandre. Likevel fortsatte de å omgås, og ifølge kona fortsatte også det hun beskriver som grovere og grovere overgrep.

Høsten 2008 skrev Christer Tromsdal brevene som har blitt Økokrims kronbevis. Underskrevne brev der Tromsdal beklager voldtekt.

I retten tirsdag forklarte kona at hun krevde at Tromsdal skrev og signerte brevene for at hun skulle gi ham en ny sjanse. På dette tidspunktet hadde hun allerede vært i kontakt med advokat.

I retten fortalte kona at hun hadde gitt Tromsdal følgende beskjed:

«Hvis jeg skal ha kontakt med deg vil jeg at du skal skrive ned hva du har gjort og hva du ikke skal gjøre igjen. Kanskje da vil jeg ha kontakt med deg igjen. »

I det første brevet beklaget Tromsdal at han hadde hatt sex med sin kone uten hennes samtykke. Dette ville hun ha endret til "voldtekt". Tromsdal likte ordet dårlig, men gjorde som kona ønsket.

- Han har vært dum også, med dette brevet, konstaterer Tromsdals advokat Victoria Holmen.

Onsdag er det hun som skal spørre Tromsdals kone om de angivelige voldtektene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere