NA24.no

- CV-juks og bløff av Telenor-sjefen


Konsernsjef Sigve Brekke har overtatt et Telenor som er hardt rammet av Vimpelcom-skandalen. Nå har han også fått problemer med en bachelorgrad som han har påberopt seg.
Konsernsjef Sigve Brekke har overtatt et Telenor som er hardt rammet av Vimpelcom-skandalen. Nå har han også fått problemer med en bachelorgrad som han har påberopt seg. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sigve Brekke har fremstått med en bachelorgrad i økonomi som han ikke har.

I siste utgave av Kapital avslører økonomimagasinet at Telenors konsernsjef Sigve Brekke feilaktig har påberopt seg at en bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Telemark.

Det var i en tiårsperiode mens Brekke jobbet for Telenor i Asia at han fremstod med bachelorgraden i de børsnoterte selskapene Dtac og Digi.

– Jeg tar fullstendig ansvar for at det var uriktige opplysninger i årsrapportene, sier Brekke til Kapital.

Han forklarer feilen med en gal oversettelse av et kurs han har tatt på Høgskolen i Telemark.

- Dette er CV-juks og en bløff som har vedvart i en årrekke, og selskapet han er satt til å lede er i tidenes tillitskrise. I en slik situasjon er dette selvfølgelig uheldig at konsernsjefen i mange år har ført omverden bak lyset og latt som om han har en utdannelse og grad han ikke har, sier redaktør Vibeke Holth i Kapital til Hegnar.no.

Ifølge Brekke leverte han ikke en CV da han ble sjekket forut for at han ble tilbudet stillingen som konsernsjef i Telenor, skriver Kapital.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere