NA24.no

- Da barrikadene røyk, måtte vi evakuere ham

Foto: Camilla Flaatten (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Han vekket tydeligvis et eller annet vilt og urmenneskeaktig i de små menneskekroppene

Det var det fullstendige kaos da Justin Bieber besøkte Oslo denne uken. 20.000 elleville tenåringsjenter ravet rundt i Oslos gater som hodeløse kyllinger.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Bieber-mania.

- Det var galskap

- Det var galskap. At det skulle ta så mye av, kunne vi ikke i vår villeste fantasi forestille oss, sier David Pedersen i Universal Music til NA24 Propaganda.

- Han elsker Oslo og Norge. Så han snakket om å komme tilbake allerede neste år men det er midlertidlig ikke bekreftet, sier Pedersen.

NA24 Propaganda har fått et eksklusivt møte med Pedersen dagen derpå.

- Mobiltelefonen konket flere ganger. Det var helt sykt. Hvert andre minutt ringte det noen, og da jeg våknet i dag morges, var det 24 ubesvarte anrop, og jeg la meg klokken to i natt, sier Pedersen.

1000 prosent klaff

Pedersen og hans team på seks personer, hadde ansvaret for promoteringen av Justin Biebers Oslo-visit.

- Man kan vel trygt si at dere lykkes?

- He, he. Det ble mye oppmerksomhet ja.

- Det var full klaff?

- Helt klart. Det tok jo mye mer av enn det noen kunne forutse.

David Pedersen, Universal Music.

- Det var ikke 100 prosent klaff, men 1000 prosent?

- Det var bra, men når det er sagt, så beklager vi veldig at noen av Bieber-fansene ble skadet. Det skulle ikke ha skjedd.

- Veldig, veldig trist

I tillegg gikk flere fans glipp av et møte med helten, et møte de hadde vunnet etter å ha deltatt i en Universal-konkurranse.

- Dette syns vi også var veldig, veldig trist, og vi vil selvfølgelig på en eller annen måte prøve å gjøre det godt igjen. Et alternativ kan være at de får treffe ham neste gang han kommer til Oslo, sier Pedersen.

- Vi er nå i en dialog med alle involverte parter, inkludert myndighetene, for å kartlegge hva som har skjedd, sier Pedersen.

Universal har fått pepper fra flere hold, som mener at de burde hatt mer kontroll på situasjonen.

- Det er bare å beklage. Vi tar med oss alle innspill i evalueringen av det som skjedde. Har vi gjort noe kritikkverdig, så skal vi selvfølgelig ta det til etterretning og prøve å gjøre det godt igjen.

- Vi er ikke et vaktselskap

Han understreker imidlertid at Universal ikke er et vaktselskap, og hadde overlatt det ansvaret til andre.

- Jeg ønsker ikke å rette en pekefinger mot noen, men for Universals del, så er ikke vi et vaktselskap. Vi må forutsette at de som er ansvarlige for sikkerheten, har sin back up løsning, når det blir et slikt massehysteri som i går, sier Pedersen.

Det har også tydeligvis vært kommunikasjonssvikt blant de involverte parter, politiet, plateselskapet, managementet, sikkerhetsvaktene og andre myndigheter.

- Media skrev at politiet bekreftet at Bieber skulle holde en konsert ved Oslo S. Det var jo bare tull. Enten så har politiet blitt sitert feil, ellers så har kommunikasjonen til politiet ikke vært god nok, sier Pedersen.

- Du kom tett på ham. Fant han på noe sprell?

- Han var jo en hyggelig og reflektert mann. Han var genuint bekymret for sikkerheten, sier Pedersen.

- Da barrikadene utenfor hotellet røyk, måtte vi jo evakuere ham.

- Han vekket tydeligvis et eller annet vilt og urmenneskeaktig i de små menneskekroppene, når de slo på bilen hans og hylte.

- Det er jo helt sprøtt

Han reagerer på at så mange små jenter, helt nede i 10-årsalderen, fikk lov å ferdes rundt I Oslo Sentrum uten voksne.

- Det er jo helt sprøtt. Jeg hadde aldri i livet sluppet mine barn, når den tid kommer, alene uten voksne, her nede i sentrum, sier Pedersen.

- Det er jo ikke forsvarlig uansett om det er 10 mennesker eller 20.000 mennesker.

Neste gang vil Universal være enda mer forberedt, for Justin Bieber ønsker seg tilbake til Norge. Idolet elsker Oslo, og sa fra scenen at han lovte å komme tilbake.

- Det skal være trygt å gå på Bieber-konsert. Det skal vi sørge for, avslutter Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere