*Nettavisen* Økonomi.

- Dagbladet er ferdig som dagsavis

Foto: (NA24)

Men medierådgiver har allikevel stor tro på Dagbladet.

21.01.10 15:32

En av Norges mest brukte rådgivere innenfor mediebransjen, Lasse Gimnes, sier til NA24 Propaganda at tiden som syvdagers papiravis er i ferd med å renne ut for Dagbladet.

- Jeg har en voldsom stor tro på Dagbladet. De er nummer to på mobil og langt større på unike lesere på nett enn unike lesere på papir. Dagbladet er et meget sterkt merkenavn, men jeg har ikke tro på en papiravis med utgivelser syv dager i uken, sier Gimnes til NA24.

Torsdag ble det klart at sjefredaktør Anne Aasheim og Peter Raaum trekker seg fra avisen.

Les mer: Dagbladet-toppene slutter

For mye motbakke
Gimnes kjenner ikke årsaken til Aasheims og Raaums avgang. Han sier imidlertid at det trolig skyldes for mye motbakke.

- Jeg kjenner ikke til hva som ligger bak dette, for jeg har ikke snakket med dem. Men, at de har hatt en tøff jobb, kanskje en av tre tøffeste mediejobbene i Norge de siste tre årene, det er helt sikkert, sier han.

Og legger til:

- Hun (Aasheim red. anm.) har kanskje mistet litt troen på forretningsmodellen til papiravisen, men det vet jeg ikke noe om.

Ikke klart å snu trenden
Gimnes sier at Aasheim ikke har klart å snu den negative trenden til avisen. Han har imidlertid liten tro på at noen andre ville gjort en bedre jobb.

- Er det andre ledere som hadde fått opp opplaget til Dagbladet? Nei, det tror jeg ikke. Det er altfor sterke eksterne faktorer som virker inn, sier Gimnes.

Han tror heller ikke at en satsing på en tyngre avis ville vært en suksess.

- Man klarer ikke å fylle opp med nye lesere, for alle de gamle som faller fra. Nå er det mange som sier at man burde vært mer analytiske og satset på tyngre stoff. Min spådom er at det hadde sett verre ut hvis de hadde satset mer intellektuelt. Satsingen på krim og sport er den riktige.

Kontinuerlig kostnadskutt
Gimnes synes Aasheim har gjort en god jobb med å kutte kostnader.

- Det har ikke vært én kostandsprosess, ikke to eller tre heller, i Dagbladet. Det har vært en kontinuerlig kostnadsprosess i en organisasjon med sterke personligheter.

Gimnes viser til at opplaget har falt voldsom for avisen. I 2008 var opplaget på 123.000. Etter ni månder i fjor var opplaget på hverdager på 107.465, altså en nedgang på 15.000 til 16.000.

Gimnes sier til NA24 Propaganda at også VG faller vel så mye inneværende år, men at de har startet fra et mye høyere nivå.

De offisielle tallene for opplaget til papiravisene kommer 16. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag