- Dagbladet saboterer oss

Foto: (Scanpix)

Advokat Per Danielsen mener at Dagbladet spenner bein på rettssikkerheten.

Bakgrunnen for utspillet til den profilerte advokaten er at Dagbladet krever omkostningsgaranti fra hans klient Harald Olsen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Privatetterforsker Harald Olsen krever millioner i oppreisning fra avisen etter et oppslag hvor han mener han er uthengt som bedrager.

- Sjelden
For å i det hele tatt få saken sin prøvet for retten krever Dagbladet at Olsen stiller med en garanti på en halv million kroner for saksomkostningene.

- Det er ikke vanlig å bruke og det er sjelden jeg har sett det i bruk. Det hender noen gjør det, spesielt dersom man har vunnet i første runde. Dette er et forsøk på innskrenkning på rettssikkerheten til Olsen, sier Danielsen til NA24 Propaganda og legger til:

- Dette er et sabotasjeforsøk!

Dagbladets advokat Frode Elgesem fra advokatfirmaet Hjort er uenig i påstanden til Danielsen om at dette er uvanlig praksis.

- Det er ikke helt uvanlig, det er lovbestemt og en rettighet saksøkte har når de mener at saksøkeren kan komme til å tape, det er ganske ordinært, sier han til NA24 Propaganda.

- Så du er ikke enig i at dette innskrenker rettsfriheten?

- Nei.

- Bruker rettighetene
Danielsen forteller at det aktuelle oppslaget i Dagbladet har fått konsekvenser for Olsens forretningsvirksomhet. Derfor skal blant andre «Kaptein Sabeltann», Terje Formoe, som Olsen har et oppdrag for, vitne i saken.

- Oppslaget har medført at Olsen har slitt økonomisk. Jeg oppfatter det dit hen at de forsøker å spenne bein på Olsen økonomisk, sier Danielsen.

- Partene må jo tenke på sin økonomi. Dagbladet bruker rettighetene de har. Bakgrunnen for at vi gjør dette er fordi vi ikke tror saksomkostningene kommer til å bli dekket, sier Elgesem.

Saken skal opp i Oslo tingrett 25. januar.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.