NA24.no

- Dagbladet saboterer oss

(Scanpix)
Advokat Per Danielsen mener at Dagbladet spenner bein på rettssikkerheten.

Bakgrunnen for utspillet til den profilerte advokaten er at Dagbladet krever omkostningsgaranti fra hans klient Harald Olsen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Privatetterforsker Harald Olsen krever millioner i oppreisning fra avisen etter et oppslag hvor han mener han er uthengt som bedrager.

- Sjelden
For å i det hele tatt få saken sin prøvet for retten krever Dagbladet at Olsen stiller med en garanti på en halv million kroner for saksomkostningene.

- Det er ikke vanlig å bruke og det er sjelden jeg har sett det i bruk. Det hender noen gjør det, spesielt dersom man har vunnet i første runde. Dette er et forsøk på innskrenkning på rettssikkerheten til Olsen, sier Danielsen til NA24 Propaganda og legger til:

- Dette er et sabotasjeforsøk!

Dagbladets advokat Frode Elgesem fra advokatfirmaet Hjort er uenig i påstanden til Danielsen om at dette er uvanlig praksis.

- Det er ikke helt uvanlig, det er lovbestemt og en rettighet saksøkte har når de mener at saksøkeren kan komme til å tape, det er ganske ordinært, sier han til NA24 Propaganda.

- Så du er ikke enig i at dette innskrenker rettsfriheten?

- Nei.

- Bruker rettighetene
Danielsen forteller at det aktuelle oppslaget i Dagbladet har fått konsekvenser for Olsens forretningsvirksomhet. Derfor skal blant andre «Kaptein Sabeltann», Terje Formoe, som Olsen har et oppdrag for, vitne i saken.

- Oppslaget har medført at Olsen har slitt økonomisk. Jeg oppfatter det dit hen at de forsøker å spenne bein på Olsen økonomisk, sier Danielsen.

- Partene må jo tenke på sin økonomi. Dagbladet bruker rettighetene de har. Bakgrunnen for at vi gjør dette er fordi vi ikke tror saksomkostningene kommer til å bli dekket, sier Elgesem.

Saken skal opp i Oslo tingrett 25. januar.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere