NA24.no

- Dårligere enn ventet

Sist oppdatert:
Kvartalstallene til REC kom inn under forventning. Markedet sender aksjen ned over åtte prosent.

Solenergiselskapet REC la frem sine tall for tredje kvartal før børsen åpnet tirsdag. Analytiker i DnB Nor Markets, Einar Kilde Evensen, sier til NA24 at tallene var dårligere enn ventet.

NA24 - din næringslivsavis

- Tallene var dårligere enn ventet. REC Wafer møtte utfordringer i kvartalet med nedstengning og problemer med annensorteringsmateriale, sier Evensen til NA24.

Likevel ser analytikeren lyspunkter i kvartalsrapporten.

- Selskapet guidet ikke noen endringer for 2009, noe som er positivt.

Markedet straffer selskapet ved å sende aksjen ned 8,4 prosent til 83,50 kroner, fullt fortjent mener Evensen.

- Ja, åtte prosent er omtrent som ventet. Aksjemarkedet for tiden straffer tungt de selskapene som ikke leverer.

Finanskrisen kan påvirke etterspørselen
I kvartalsrapporten til solenergiselskapet skriver styret at «de nåværende finansielle urolighetene er sannsynlig å påvirke på kort/mellomlang sikt tilgjengeligheten av finansiering og kan derfor påvirke etterspørselen for solar, som normalt er relativt kapitalintensive prosjekter». DnB Nor-analytikeren mener dette ikke bør komme som en overraskelse.

- Vi sendte ut en 150-siders rapport for tre uker siden der vi påpekte at høyere renter og mindre tilgjengelig kapital er nødt til å slå ut på etterspørselen etter solparker. Sekundærvirkningen er press på modulprisene, dette er overhodet ikke noe nytt.

Evensen hevder også at dagens markedsforhold ikke har noe innvirkning på det planlagte gigantiske produksjonsanlegget i Singapore.

- Kapitaltørke i verden truer ikke Singapore-fabrikken; de har nok kapital til å bygge og drifte.

Kjøp
Analytikeren forteller NA24 at det ikke blir noen dramatiske endringer i estimatene og har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 160 kroner.

- Det blir ikke noen store endringer i estimatene fremover. Det viktigste jeg må ta inn over meg er lavere tredjekvartal, avslutter Evensen.

Svakt resultat
Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 711 millioner kroner av en omsetning på 1.919 milliarder kroner i tredje kvartal. Dette var lavere enn ventet. Ifølge TDN Finans ventet analytikerne i snitt et EBITDA-resultat på 752 millioner kroner av en omsetning på 2,026 milliarder kroner.

Les mer:Blandet for solinvestorene

Se Carnegies Preben Rasch-Olsen kommentere REC-tallene på TV2 Nyhetskanalen.

268960

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere