NA24.no

- Dårligere veier neste år

Sist oppdatert:
Forfallet på norske veier vil øke neste år. Det er konsekvensene av veibudsjettet som Stortinget vedtok i dag.

Tilstanden på mange norske veier i dag er humper, ujevnheter og stor spordybde, som gjør det vanskelig å kjøre. Vedlikeholdet uteblir.

Økende forfall
Vegvesenet har målebiler som årlig registrerer spordybde og ujevnheter på asfaltdekkene. De har dokumentert konstant økende forfall de siste årene, stadig flere kilometer er i dårlig og svært dårlig forfatning.

- Det har sett på statistikken vår det er at det har kommet over 1000 km nye veier som før var brukbare som nå blir betegnet som dårlig i løpet av de siste 4-5 årene, sier seksjonsleder i Vegdirektotatet Thor-Sverre Thomassen til TV 2 Nyhetene.

Behovene større
I dag ga Stortinget grønt lys til regjeringens veibudsjett for neste år. Bevilgningene til å ta vare på veiene våre er alt for små til at dagens standard kan opprettholdes.

- Vi har jo allerde nå registrert at vi har manglende vedlikehold for 12 mrd kroner, og det vil da øke, sier Thomassen til TV 2 Nyhetene.

Veimyndighetenes egne registrereringer viser at behovene for ny asfalt er langt større enn politikernes bevilgninger.

- Vi skulle gjerne lagt 50-60 mil mer for å ha et godt veidekke for trafikantene, sier seksjonssjefen i Vegdirektoratet.

Innrømmer
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete innrømmer overfor TV 2 for første gang at regjeringen ikke klarer å opprettholde standarden på veinettet neste år.

- Heller ikke det vi har lagt inn er nok til å holde det nivået vi skulle gjort, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete fra Senterpartiet.

Hun mener regjeringen må ta realitetene inn over seg.

Bevilgningene til vedlikehold neste år står i skarp kontrast til regjeringens egne løfter om en storsatsing på samferdselssektoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere