NA24.no

Foto: Morten Gamst Pedersens Blogg

- De er ikke lenger forbilder

Sist oppdatert:
- Dette er i 2010 bare uskyldige guttestreker og bursdagsmorro, sier idrettsprofessor.

Søndag var det duket for bursdagsfeiring i den norske landslagstroppen.

Både John Carew og Erik Huseklepp er født den 5. september, og de to angrepsspillerne skulle få dagen markert med en ganske spesiell kake.

Kokken på Hotel Bristol hadde nemlig bestemt seg for å lage en puppekake til landslagsgutta.

Helt uten blygsel bestemte landslagskollega Morten Gamst Pedersens å ta et bilde av de to jubelantene ved siden av puppekaken, og publisere bildet på sin blogg.

- Bare modeller for merkevare
Professor i idrettssosiologi, Gerd von der Lippe, ved Institutt for idrett og friluftsliv på Høgskolen i Telemark skriver i en epost til NA24/Propaganda24 at hun ser puppebildet som et tegn på at det offentlige rom har blitt seksualisert.

- Dette er i 2010 bare uskyldige guttestreker og bursdagsmorro, hevder von der Lippe.

Den kjente professoren ser ikke lenger på toppidrettsutøvere som forbilder og rollemodeller, men bare rett og slett som modeller for idrett og merkevarer.

Von der Lippe mener at puppebildet til fotballkjendisene er et eksempel på at grensene mellom det offentlige og private rom hviskes ut.

- Når unge, mannlige toppidrettsutøvere har egne hjemmesider og iscenesetter seg som kule på Facebook og, eller andre sosiale medier, da utvides grenser for hva som er privat.

Leserreaksjoner
Da Nettavisen skrev om saken mandag, kom det enkelt reaksjoner fra leserne.

I kommentarfeltet under saken skriver «Jon» at «Dette passet nok som hånd i hanske i forhold til Carews fokus! Og dette skal forestille seriøse idrettsutøvere...!».

En annen skrev: «det bør være proporsjonalt med barnslige toppidrettsutøvere».

Diskuter saken i kommentarfeltet under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere