*Nettavisen* Økonomi.

- De har klart å gjøre iskrem frastøtende

Foto: Reuters/Ben & Jerry/Scanpix

De konservative i USA liker ikke navnet på Ben & Jerry's nye is.

27.09.11 21:01

Den konservative organisasjonen One Million Moms har hisset seg opp over navnevalget til isprodusenten Ben & Jerry's.

Den populære isprodusenten er ikke ukjente med å gi uvanlige navn til sine istyper, og den nyeste lanseringen har fått det klingende navnet «Schweddy Balls».

One Million Moms kjemper hovedsaklig for å hindre at barn blir utnyttet i underholdningsbransjen. Nå er det imidlertid Ben & Jerry's som får smake organisasjonens vrede.

- Det vulgære navnet på isen har gjort noe så uskyldig som iskrem til noe frastøtende, sier One Million Moms i en pressemelding.

- Det er ikke akkurat noe man vil høre barnet sitt spørre om på kjøpesenteret, står det videre.

Kommer fra humorprogram
Navnet på isen, er inspirert av en sketsj fra humorprogrammet «Saturday Night Live», der Alec Baldwin spiller en baker ved navn Pete Schweddy. Han snakker om hva som er godt i bakeriet hans, før han utbryter:

«Ingen kan motstå mine Schweddy Balls»

One Million Moms liker imidlertid ikke navnet, og oppfordrer alle til å henvende seg til Ben & Jerry's PR-sjef for å kreve at det ikke blir sendt ut flere isbokser med samme navn.

Iskremen blir produsert i et begrenset antall, noe som tilsier at den bare er tilgjengelig i tre-fire måneder.

- Hvis responsen på isen er god, vil det bli produsert mer av istypen. Men det håper ikke vi, skriver One Million Moms i sin pressemelding.

- Vil ikke fornærme folk
En talsmann for Ben & Jerry's forteller at isprodusenten har fått massiv respons etter at isen har blitt lansert.

- Det er en kjempegod smak og våre fans vet. Den selger veldig godt mange steder. Vi har ikke forandret på planene våre på noen måte, sier Sean Greenwood, ifølge Fox News.

- Vi har alltid handlet om å være uhøytidelige og ha det gøy. Vi prøver ikke å fornærme folk. Våre fans vil skjønne humoren, uttalte Greenwood, ifølge Time Magazine da isen ble lansert

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.