NA24.no

- De har satt henne i en vanskelig situasjon

(Geelmuyden Kiese)
Sist oppdatert:
Men Berit Kjøll en saftig rabatt på Norges mest kjente faktura.

Geelmuyden.Kiese (GK) har fakturert statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift, for perioden 6. april til 21. mai.

Torsdag - 121 dager etter forfall - ble det klart at Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) akter å betale 375.000 kroner av Norges mest omtalte faktura.

Dermed gjentsår et mellomlegg på 379.322,50 kroner.

- Satt i en vanskelig situasjon
- Er det aktuelt for GK å gi rabatt på fakturaen?

- Dette er foreløpig en sak mellom Berit Kjøll og departementet, sier daglig leder i Gk, Stein Jacob Frisch, til Nettavisen fredag morgen.

Han legger til at NHD «har satt henne i en vanskelig situasjon».

Hvilke råd får hun nå?
Frisch vil ikke røpe hvilke råd GK nå gir Kjøll, som er en mangeårig kunde hos dem.

- Berit Kjøll har ikke vært kunde av Geelmuyden.Kiese som privatperson. Vi har hatt og har kundeforhold til selskaper og organisasjoner hvor Berit Kjøll har hatt ledende stillinger, og har derfor samarbeidet med henne i mange år. Første gang var da hun var ansatt i Tusenfryd på nittitallet. Etter dette har vi samarbeidet blant annet da hun var i Flytoget og i Telenor, forklarer han.

GK-gründer og partner Hans Geelmuyden sier til TV 2 Nyhetene at partnerskapet «i løpet av noen dager» skal ta stilling til hvordan de skal forholde seg til mellomlegget på 379.322,50 kroner.

Berit Kjøll står oppført med en inntekt på 3.828.197 kroner i ligningen for 2007.

Les mer: Tar halve regningen til Berit Kjøll
Reaksjoner: - Uakseptabelt av Brustad

Overrasket
Kjøll stiller seg uforstående til at Nærings- og handelsdepartementet (NHD) ikke vil plukke opp hele regningen

- Jeg konstaterer at NHD nå har tatt en beslutning. For meg har det hele tiden vært forutsetningen at bistanden fra Geelmuyden. Kiese (GK) i Aker saken skulle dekkes av Staten da det var Statens interesser jeg ivaretok. Derfor tok jeg opp spørsmålet om kommunikasjonsfaglig bistand med NHD allerede i begynnelsen av april. Da NHD gjorde det klart at de ikke hadde ressurser som kunne støtte meg, tok jeg, i full forståelse med NHD, kontakt med GK. Den bistand GK har ytt i den aktuelle situasjonen har vært til stor nytte. Derfor er jeg overrasket over at departementet mener jeg selv skal betale halvparten av en regning der jeg har representert statens, ikke egne interesser, uttalte Kjøll i en pressemelding torsdag.

Ba om full refusjon
Kjøll sendte fakturaen til ekspedisjonssjef i Nærings- og Handelsdepartementet (NHD), Mette I. Wikborg, 27. mai, på mail med følgende ordlyd:

«For orden skyld følger vedlagt endelig faktura fra Geelmeeuyden.Kiese på de
utlegg jeg har hatt i forbindelse med mitt styreverv i Aker Holding AS, som
jeg vil be om å få refundert.

Med vennlig hilsen

Berit»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere