NA24.no

(Faksimile)

- De kan feste så mye de vil

Sist oppdatert:
Norges råeste studentbolig skal rives.

Nettavisen NA24 skrev tidligere i uken om seks gutter som leier en 700 kvadratmeter stor villa på Ullern i Oslo.

Villaen kaller de for Ullernmansion og her har de, som de selv kaller der, legendariske fester. Forrige lørdag var det hele 150 stykker innom villaen.

Vil bygge nytt hus
Mange av Nettavisens lesere undret seg over hvem som ville leie ut dette palasset, som disse seks guttene har snudd til en partybule.

Det er eiendomsselskapet Neptune Properties AS som eier eiendommen.

- Vi har tenkt til å rive det for å bygge nytt. I mellomtiden er det bedre at noen bor der og vi får leieinntekter, sier Lasse Røsnes, grunnlegger, partner og dagligleder i Neptune Properties, til Nettavisen NA24.

Røsnes eier selskapet sammen med Jon Strand, Tollef Svenkerud og Morten Astrup.

- Godt guttekollektiv
Guttene som bor der er en blanding av studenter og nyutdannede. Nå ønsker de å ta inn en leietager til i det gigantiske huset.

«I villaen bor det en oppgående gjeng gutter og vi vurderer nå å ta inn en leietager til, avhengig av om vi finner riktig person. Målet er rett og slett ikke å ha lavest mulig leie, men å ha en kuleste mulig gjeng boende.» skriver guttene i annonsen på finn.no.

For å flytte inn i den 700 kvadratmeter store villaen med sjøutsikt må du punge ut med 5.500 kroner. Noe som er en relativt uskyldig pris med tanke på alt du får med i prisen.

- Det går en grense for hva man kan leie ut for. Hvordan de internt fordeler kostandene er opp til de. Vi har leid den ut for 33.000 kroner i måneden, sier Røsnes.

Han mener det passer guttene bra å bo der.

- De får mye for pengene, men huset er gammelt og det er lenge siden det ble pusset opp. Det passer godt til et guttekollektiv da, sier Røsnes.

Les også: Søker person til ellevill festing.

Ullernmansion har sin egen instragramkonto:

5618

- Bryr som hva de driver med
Ullermansion er kjent for sine ville fester. Som nevnt var det 150 stykker innom villaen under collegefesten sist lørdag.

«På en typisk solskinnsdag er det grilling i hagen, blodseriøs croque-konkurranse på plenen og besøk ved bassenget på kveldstid.» står det i annonsen.

- Vi bryr oss jo om hva de driver med der. Det er gitt beskjed om at de skal forholde seg til normale regler og de må vedlikeholde huset og spesielt hagen rundt, sier Røsnes.

Villiaen ligger ganske skjermet til med fire meter høy hekk.

- Det er ingen begrensninger for hvor mye de kan feste der, men det må følge normale naboregler. Til nå har vi ikke fått noen klager. Det er god avstand til naboene der så det er et sted som egner seg for slikt, sier Røsnes.

Rederbolig
Palasset i Hoffsjef Løvenskiolds vei 26 på Ullern, som guttene leier, har tidligere vært bebodd av eksrederen Ove Dines Høegh.

Høegh er en kjent figur i norsk shipping. Han og broren Westye overok på midten av 70-tallet farens aksjer i rederiet Leif Høegh & Co. Etter noen år trakk Ove Høegh seg tilbake og hans sønn Leif O. Høegh overtok aksjene i rederiet.

Boligen det er snakk om har hatt en eventyrlig prisstigning.

Høeghs heleide selskap Bostar kjøpte huset av Høegh Autoliners Management for 5 millioner kroner i 1995, så ble det ovderdratt av et annet av hans selskaper før det i fjor ble lagt ut til salgs med en prislapp på 30 millioner kroner.

Etter det Nettavisen erfarer har Neptune Properties en avtale med Ove Dines Høegh om at det vil tikke flere millioner inn på hans konto dersom leilighetene bygger Neptune Properties selger godt. Neptune Properties vil ikke bekrefte eller avkrefte om det finnes en avtale.

Her er film fra collegefest på Ullernmansion:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere