NA24.no

- De som visste dette får sparken

Foto: Rui Camilo (Adecco)
Sist oppdatert:
Adecco varsler at flere hoder kan rulle.

Konsernsjef for Adecco-gruppen i Sveits, Patrick De Maeseneire, har på en pressekonferanse for selskapets årsresultat forklart at de ikke visste noe om problemene i Adecco, ifølge NRK.

Men han ser ikke nådig på de som måtte være skyldige.

- Toppledelsen kjente ikke til disse forholdene. De som var involvert og visste om det får sparken, sier konsernsjef Patrick De Maeseneire til NRK.

Her kan du selv høre konsernsjefens uttalelser (NB - du må registrere med e-post)

Pressesjefen til Adecco virker imidlertid å være uenig med sin egen sjef. Til Dagbladet sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor i Sveits følgende:

- Den ansvarlige personen for dette selskapet har allerede trukket seg med umiddelbar effekt fra sin stilling.

Direktør for Adecco Helse, Bård Kristiansen, er den eneste som hittil har gått av etter avsløringene. Toppledelsen i Sveits holder nå døren åpen for at flere kan måtte gå.

Politietterforskning
Oslo politidistrikt etterforsker Adecco for brudd på arbeidsmiljøloven etter avsløringene om ulovlig dårlig forhold blant ansatte på Ammerudlunen sykehjem og Midtåsen sykehjem i Oslo som drives av Adecco.

Avsløringene førte også til at flere andre sykehjem som driftes av Adecco har blitt undersøkt. Disse undersøkelsene har avslørt brudd på arbeidsmiljøet også andre steder. Av den årsak gikk direktør for Adecco Helse AS av sist uke.

Vraket av kommuner
Oslo kommune meldte for få dager siden at de vraker Adecco.

Les også: Oslo kommune kaster ut Adecco

Bærum kommune har også brutt samarbeidet med Adecco.

Adecco har, før nyheten om at Bærum kommune bryter med selskapet, mistet kontrakter til en verdi av 174 millioner kroner etter at NRK avslørte de sjokkerende arbeidsforholdene bemanningen ved flere sykehjem Adecco har bemannet har jobbet under.

Les mer: Adecco betalte ikke arbeidsgiveravgift

I tillegg har Adecco toppene tjent store penger på å innordne seg slik at de ikke har betalt arbeidsgiveravgift for svenske ansatte i Norge.

Flere kommuner som har private sykehjem drevet av Adecco undersøker nå forholdene ved disse sykehjemmene.

Holder pressekonferanse i dag
Torsdag 14.30 avholder vikarbyrået Adecco sin pressekonferanse, hvor selskapet vil gå igjennom den mye omtalte saken om brudd på arbeidstidsbestemmelsen i Adecco Helse.

«Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen vil redegjøre for Adeccos håndtering av forholdene som er avdekket i Adecco Helse og presentere detaljene for den eksterne granskningsgruppen», heter det i innkallingen til pressekonferansen.

På samme tid sitter imidlertid svært mange nordmenn og følger damestafetten i ski-VM i langrenn. Tilfeldig eller et godt gammelt PR-triks? I forkanten av pressekonferansen har i alle fall ikke Adecco ønsket å snakke med pressen, og henvist til pressekonferansen torsdag. Heller ikke torsdag formiddag svarte informasjonssjef Anne-Stine Talseth i Adecco på NA24s forespørsel.

Stortinget dropper Adecco
Torsdag ble det også klart at Stortinget dropper Adecco.

Stortingets presidentskap bestemt på et møte i dag at det om åtte dager er det slutt på at Adecco får levere vikarer til de folkevalgtes kantiner.

- Vi vil gå utenom Adecco i en ny anbudsprosess. de nye avtalen vil gjelde allerede fra 11. mars, sier stortingspresident Dag Terje Andersen til Dagbladet.

Avtalen mellom Stortinget og Adecco om vikarer ved sykdom har gjort at Adecco har levert vikarer til Stortinget det siste året til kantinedriften og teknisk drift. Dette er det nå slutt på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere