*Nettavisen* Økonomi.

- De sverter bankene våre

Foto: HSBC. (HSBC)

- Amerikanerne forsøker å kapre business fra finansdistriktet City, hevder britiske parlamentsmedlemmer.

Det brygger opp til skikkelig uvær mellom New York og London. Londons stolte posisjon som en av verdens ledende finansmetropoler står på spill.

Flere britiske parlamentsmedlemmer mener amerikanerne nå utnytter britiske bankskandaler til å sverte Citys posisjon, skriver CNBC.

Britiske banker har kommet i et dårlig lys etter den såkalte Libor-saken og nå sist anklagene mot London-banken Standard Chartered.

- Anti-britisk
Labour-politikeren John Mann er medlem av finanskomiteen i det britiske parlamentet. Han mener man i det siste har sett en «tiltakende anti-britisk holdning hos amerikanske reguleringsmyndigheter og politikere».

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Mann mener disse ønsker å skaffe Wall Street i New York et konkurransefortrinn ved å sverte Londons finansdistrikt City.

- En maktdemonstrasjon
- Dette er en real maktdemonstrasjon fra amerikanske myndigheters side, og innsatsen er svært høy, sa han.

Selv Labour-politikere, som har vært kritiske til det britiske bankvesenet, er bekymret over de mange negative overskriftene i USA om Barclays (for befatningen med Libor-skandalen), HSBC (for anklager om hvitvasking), og endelig Standard Chartered for å ha gjort ulovlige forretninger med Iran.

Pat McFadden, en annen Labour-politiker, mener at alle banker bør følge regelverket, men sier:

- Wall Street ikke nirvana
- Etter alt det negative fokuset, må vi være forsiktige så vi ikke betrakter London som den reneste ville vesten, mens New York er et perfekt finansielt nirvana. Det er ikke et korrekt bilde.

Det britiske finansdepartementet uttalte at man ville se på anklagene, men at det var viktig å være klar over at det foreløpig kun var anklager. Departementet vil gå grundig gjennom svaret fra Standard Chartered, når det kommer.

Den konservative representanten Kwasi Kwarteng, mener amerikanske reguleringsmyndigheter pleier å jobbe for å skaffe New York konkurransefortrinn, og basere seg på «tynne beviser».

- Noen av disse undersøkelsene de foretar er politisk motiverte. Jeg lurer på om ikke finansmyndighetene i New York (..) er på jakt etter en høyt profilert skalp, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag