NA24.no

- De var ute etter oss

KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar.
KAOS: Slik så det ut da Oslo-politiet møtte mannsterkt frem for å holde motdemonstranter unna under en støttedemonstrasjon for Israel utenfor Stortinget torsdag 8.januar. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fotograf ble slått ned under herjingene i Oslo torsdag.

For frilansfotograf Jon Rosenberg Hagen ble demonstrasjonen i Oslo sentrum torsdag en smertefull opplevelse.

NA24 - din næringslivsavis

Til fagbladet Journalistens nettutgave sier fotografen at det var en gjeng fotografer og journalister som fulgte en tropp fra politiet som jaktet på en liten gruppe demonstranter. Når de kommer til Løvebakken, ble situasjonen amper.

Fotografen forteller til journalisten.no at politiet har trukket seg noe tilbake da han hører noen som roper sint.

– I det jeg snur meg, ser jeg noen som plukker opp et stolbein. Jeg regner med at det skal kastes mot politiet ... og så plutselig smeller det i siden av hjelmen min i øyehøyde. Jeg kjenner trykket godt og merker at jeg blir svimmel og må legge meg ned, sier han til nettstedet.

Han fikk så hjelp fra kolleger fra VG Nett, før han plutselig ser en molotov-cocktail komme susende, og satte fyr på folk rundt ham.

– De var bevisst ute etter oss, det var det ingen tvil om. Alt som var av presse, og spesielt fotografer, var mål for demonstrantene. De forsøkte å ta kollegaen min, men han klarte å komme seg unna. Det er en liten kjerne på rundt 100 stykker som gjør dette. Spesielt var de klare på at de ikke likte NRK: «Kommer du fra NRK får du deng», sa de, sier han.

Rosenberg Hagen er likevel til stede under punktdemoen i Oslo lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere