NA24.no

- De ville jeg skulle vente med å gå av og si jeg var «sliten»

LOT SEG IKKE STYRE: Astrid Eidsvik takket for seg 4. desember fordi hun ikke følte hun hadde nok tillit.
LOT SEG IKKE STYRE: Astrid Eidsvik takket for seg 4. desember fordi hun ikke følte hun hadde nok tillit. Foto: Flickr/Helse Møre og Romsdal
Sist oppdatert:
Astrid Eidsvik tar bladet fra munnen.

Onsdagens styremøte i Helse Møre og Romsdal ble oppskakende - og endte etter mange timer med 5-4 flertall til støtte for sykehuset i Molde.

Les også: Her er utfallet av styremøtet

Det ble fremstatt påstander om mulig korrupsjon i prosessen av ansattrepresentantene.

Les også: Det verste som kan skje nå, er flere utsettelser

- Utpressing og korrupsjon

Styremøtet startet med høy temperatur, med påstander om at det har vært både korrupsjon, utpressing og ulovligheter i prosessen, og styremedlem Harald Topphol mente derfor at det ikke kan fattes en avgjørelse onsdag.

Topphol hevdet at situasjonen rundt administrerende direktør Astrid Eidsviks avgang nylig kan knyttes til brudd på helseforetaksloven og muligens korrupsjon.

Ifølge Topphol ønsket Eidsvik å få på plass en sluttavtale før hun gikk av. Hun skal ha fått beskjed om at hun skulle vente med å gå av til over nyttår og gå av med en annen begrunnelse enn sykehussaken. Topphol mener det var en kobling mellom saksbehandlingen av tomteplasseringen og omstendighetene rundt sluttpakken.

- Forsøk på utpressing

- Det er forsøk på utpressing, og hvis hun hadde gått med på det, korrupsjon, sa Topphol.

Administrerende direktør Astrid Eidsvik gikk på dagen 4. desember.

Nå tar hun bladet fra munnen slik:

- Det er riktig at jeg ikke har fått noen sluttavtale etter avgangen min 4. desember. Det er også rett at det har blitt tydelig formidlet gjennom e-post fra styreleder at har forstått Helse Midt-Norge slik at det vil være enklere å forhandle om sluttavtalen min hvis jeg stod som direktør til over nyttår, sier Eidsvik til Nettavisen i sitt tilsvar.

MASSIV FB-STØTTE: Gruppen som vil ha Astrid Eidsvik tilbake nærmer seg 11.000 medlemmer.


Alternative forklaringer

Hun avviser at innholdet i sluttavtalen ble koblet til valget av tomt:

- Innholdet i sluttavtalen min var ikke knyttet til tomtevalg, men til at jeg stod i stillingen til etter styremøtet. Styreleder og Helse Midt-Norge ville da ta hånd om kommunikasjonen knyttet til avgangen min knyttet til at «jeg var sliten» eller «ønsket andre oppgaver», sier hun.

Historien viser at hun valgte annerledes: Hun gikk på dagen 4. desember.

Eidsvik vil presisere at sluttavtalen verken var tema i møte 27. eller 28. november i møte med Helse Midt-Norge.

- Der ble vektingen av de ulike elementene som skulle føre frem til lokaliseringen av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal. Notatet fra fagdirektør Odd Veddeng gir en god oppsummering av innholdet i møtet 27. november, avslutter hun.

- Dette er juristenes bord

Ansattrepresentant Harald Topphol sier til Nettavisen etter møtet at nå må juristene på banen:

- Jeg har sagt det jeg vil si, i dagens møte. Vi som representerer de ansatte, har kommet med en protokolltilførsel som jeg håper juristene nå vil se nærmere på - for å avklare om det har skjedd noe uregelmessig i saken, sier Topphol til Nettavisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere