NA24.no

- Den dyreste eneboligen noen gang

Boligen i Drotningsvik ligger på et høydedrag med utsikt mot havet og svært gode solforhold. Kombinert med tilgangen på barnefamilier, fikk det frem budgiverne.
Boligen i Drotningsvik ligger på et høydedrag med utsikt mot havet og svært gode solforhold. Kombinert med tilgangen på barnefamilier, fikk det frem budgiverne. (Privatmegleren)
Sist oppdatert:
Enebolig i Bergen vest gikk for rekordsum.

(BA.no): Nylig ble en stor enebolig i Drotningsvik solgt for nesten elleve millioner kroner. Boligen fra 2007 gikk for 10 850 000 kroner, 350 000 kroner over takst og 860 000 kroner over prisantydning.

– Jeg tror dette er den dyreste eneboligen som er solgt i Bergen Vest, sier Tom Jørgensen i Privatmegleren.

Boligen på 332 kvadratmeter har elleve rom og nesten 1,5 mål tomt med stor hage.

Jørgen hadde fire barnefamilier med i budrunden og tror grunnen er at det er så få slike boliger i området.

– Eiendommen som ble solgt er fantastisk, med en flott utsikt. Dessuten er det en skikkelig familieeiendom med god plass. I tillegg er boligen så god som ny , sier Jørgensen.

I BOLIGFELT

Det spesielle med eiendommen er likevel at den ligger i et boligfelt.

– En trend at vi ser, er at folk som har mye penger likevel flytter inn i rekkehus og mindre boliger i barnevennlige strøk enn i en villa for seg selv. Her har kjøper fått i pose og sekk, sier Jørgensen.

Han sier at området i Bergen vest er på vei opp og frem.

– Her er nærheten til Bergen, men også til Vestkanten og gode barnehager og skolemiljø. Når også ringvei vest snart åpner og veiene blir bedre, teller det også positivt for området. Vi ser ofte at økningen i pris i områdene skjer litt i forkant, påpeker Jørgensen.


Den aktuelle boligen i Drotningsvik ligger i tillegg på et høydedrag med utsikt mot solnedgangen i havet.

– Vi ser at folk er mindre bundet av sted. Flere som også så på denne boligen vurderte boliger på Hjellestad.

På finn.no er det for tiden 40 boliger over 7 millioner kroner ute for salg i Bergen. De fleste av disse ligger i Bergen sentrum eller i Fana.

GO WEST

EiendomsmeglerPetter Krantz, i Kaland & Partners, selger også mange boliger i Bergen vest. Han er enig i at dette må være prisrekord for området.

– Særlig boligene som ligger nær sjøen går godt. Jeg merker at prisene tar seg opp i vest nå, de har kanskje hengt litt etter tidligere, sier han.

Krantz opplever som Jørgensen at folk som er ute etter boliger i høyrere prisklasser er i ferd med å oppdage andre områder.

– Det kan være fint andre steder enn på Hjellestad også, ler Krantz, som selv bor på Laksevåg.

Han anbefaler folk å ta seg en kjøretur rundt om flere steder i byen for å oppdage nye steder.

– Jeg kan bare si en ting til de som er i tvil: Go west!

Denne saken er levert av BA.noRapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere