*Nettavisen* Økonomi.

- Den mest rakryggede sjef jeg har hatt

- Rune var veldig på vakt i forhold til å gjøre ting riktig, sa tidligere P4-kollega.

14.05.07 17:14

OSLO TINGRETT (NA24): Rune Brynhildsens dramatiske tid i sjefsstolen i P4 dannet bakteppet i innside-saken mandag. Brynhildsens forsvarere hadde innkalt flere av hans tidligere kolleger i radiokanalen P4 i retten mandag. De tegnet alle et bilde av Brynhildsen som en populær og ryddig leder av radiokanalen.

- Han var den mest rakgryggede sjef jeg noen gang har hatt, og han var veldig på vakt i forhold til å gjøre ting riktig, forklarte finansdirektør Pål Falch Pedersen i P4 i retten.

Tidliger toppidrettssjef Bjørg Stensbøl vitnet også i rettsssaken mandag.

LES MER: - Har full tillit til Rune

Dramaet
Brynhildsen har tidligere forklart retten at hans avgang som P4-sjef var mer dramatisk enn det fremsto for offentligheten høsten 2003. Ifølge Brynhildsen selv ble han skviset ut av sjefsstolen fordi han ikke ville gi storaksjonæren i P4, MTG, det som han betraktet som børssensitiv informasjon.

Dramaet som utspant seg i denne perioden kom igjen frem i advokat Per Magne Ristvedts vitneforklaring. Ristvedt, som i dag er managing partner i advokatfirmaet Wikborg Rein, var Brynhildsens advokat da situasjonen i P4 eskalerte mot en konflikt.

MTG skal ha bedt Brynhildsen om å få markedsinformasjon og hadde stilt en rekke spørsmål til budsjettet i radiokanalen. I denne situasjonen kontaktet Brynhildsen advokaten.- Dette kostet ham jobben
- Dette var informasjon som ikke var gitt til markedet, og å ha gitt ut denne informasjonen ville ha gitt enkeltaksjonæren særbehandling, noe Brynhildsen ikke ønsket. Det sier seg selv at denne informasjonen var egnet til å drive aksjekursen i P4, forklarte Ristvedt.

«Ser du noen paralleller mellom denne saken og P4-saken», ville Brynhildsen-forsvarer Knut Smedsrud vite.

- Det kostet Rune Brynhildsen jobben å stå på sin rett i P4. Jeg kjenner ham ikke slik som det påstås at han har gjort, svarte Ristvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bekreftet historien
Advokat Ellen Holager Andenæs satt i P4-styret da Brynhildsen var toppsjef. Hun bekreftet historien om den turbulente tiden før avgangen. Den kjente advokaten forklarte at hun hadde flere samtaler med Brynhildsen, og oppfattet at han følte at han var kommet i skvis.

- Jeg skjønte at han hadde problemer med å styre klar av å likebehandle informasjon til alle aksjonærene.

- Hvordan reagerte du da nyheten om at Brynhildsen var siktet av Økokrim for å ha lekket innsideinformasjon? spurte Brynhildsens forsvarer, advokat Knut Smedsrud.

- På bakgrunn av at jeg oppfattet ham som at han var litt over snittet opptatt av å likebehandle alle aksjonærene, ble jeg mildt sagt forbløffet, sa Holager Andenæs til retten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Smedsrud har bedt om at Rune Brynhildsen skal få komme med en tilleggsforklaring. Denne skal etter planen finne sted tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.