NA24.no

- Denne plakaten er usmakelig

Sist oppdatert:

- Vi er jo vant til skremselspropaganda, men nå har de gått for langt, sier stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp).

«Skammelig og direkte lavmål av AUF med løgnaktig plakat om FrPs skolepolitikk, jeg blir dårlig», skriver Hanekamhaug (Frp) på Twitter.

Hanekamhaug har lagt ut et bilde av det som er en løpeseddel, både på Twitter og Facebook, som handler om Høyre og Frps skolepolitikk - og som hun sier er laget av AUF.

- Dette er direkte usmakelig. Vi er jo vant til skremselspropaganda og forsøk på å svartmale vår politikk fra Ap og AUF fra før, men nå har de gått for langt, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

På løpeseddelen heter det blant annet følgende om Høyre og Frps skolepolitikk: «Egne flinkisklasser og taperklasser», «Elever må betale mer selv», «Mer konkurranse mellom elevene og gullmedaljer kun til de flinkeste», «Slitne skolebygg», «Fjerne valgfag og ha mer teoritung skole» og «Mange privatskoler som skaper større forskjeller og true den lokale skolen».

- Dette er temmelig symptomatisk oppførsel fra den leiren, men denne gangen har det gått for langt, sier Hanekamhaug.

- Vil vurdere loveligheten ved det
Hanekamhaug hevder at AUF rett og slett sprer løgn.

- Det AUF her gjør er å spre regelrett løgnaktige påstander om Fremskrittspartiets politikk, noe som umulig kan være lov, sier hun.

Hun sier hun nå vil vurdere loveligheten ved å spre budskapet.

- Jeg vil be om en vurdering rundt lovligheten av å spre dette. Det må vel være i strid med norsk lov når det er av så grov karakter og udiskutabelt feilinformasjon, sier Hanekamhaug til Nettavisen.

- En desperat krampetrekning
Frp-politikeren karakteriserer dette som et «desperat krampetrekning fra et parti i krise».

- Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor de gjør dette, all den tid de ikke har noen egen skolepolitikk å snakke om. Jeg tror nok velgerne gjennomskuer dette stuntet meget raskt og gjenkjenner det som en desperat krampetrekning fra et parti i krise, sier Frp-politikeren.

AUF-leder Eskil Pedersens har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken.

Løpeseddelen det er snakk om, skal være på fire sider, får Nettavisen opplyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere