*Nettavisen* Økonomi.

- Det beste året noensinne

Utsiktene for sjømatnæringen har aldri vært bedre, mener oppdrettskonge Ole-Erik Lerøy.

- Jeg har en sterk tro på at 2007 blir det beste året for norsk sjømatnæring noensinne.

NA24 – din næringslivsavis

Det uttalte styreleder Ole-Erik Lerøy i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) under årssamlingen fredag

Rekordår
Bakteppet for uttalelsen er en situasjon med svært gode utsikter for norsk fiskeri- og havbruksnæring. Etter tre tøffe år etter tusenårsskiftet er næringen i god vekst.

- 2006 var et godt år. Eksportverdien økte med 11 prosent til 35,6 milliarder kroner. Fjoråret ga også verdiøkning for norske sjømataksjer på Oslo Børs. Det er altså ikke bare næringen selv som mener at norsk fiskeri- og havbruksnæring har en lys fremtid, sa Lerøy, ifølge FHLs hjemmesider.

Tror på 40 milliarder
Det nye året har så langt vist samme positive utvikling som i 2006. Etter første kvartal har verdien av norsk sjømateksport økt med 16,5 prosent.

- Vi kan ikke forvente at økningen skal fortsette ut året, men selv med litt lavere vekst bør vi sette 40 milliarder kroner som mål for eksporten i 2007, sa Lerøy, som også er konsernsjef i Lerøy Sefood Group.

I sin tale oppsummerte Lerøy situasjonen for de ulike sektorene innenfor næringen. Han pekte også på det historiske i at 2006 innebar et skift i forholdet mellom oppdrett og villfanget fisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.