NA24.no

- Det er bare å takke og ta i mot

Kilåsen perspektiv mot lekeplass
Kilåsen perspektiv mot lekeplass (Skanska)
Sist oppdatert:
Ny forsikring får skryt av eksperter.

Tirsdag annonserte Skanska at de innfører en ny boligforsikring for kjøpere av nye boliger.

Ordningen forsikrer boligkjøpere mot doble bokostnader og gir 10 års reklamasjonsfrist, noe som er fem år mer enn i bransjen forøvrig.

- Vi innfører denne ordningen for å skape større trygghet for boligkjøperne. Vi ser at folk på boligjakt, som følge av medieoppslag, føler en økende uro for hvordan markedet utvikler seg. Vi mener det blir feil å skremme folk fra å kjøpe bolig når det i et langsiktig perspektiv alltid har lønt seg å eie egen bolig i Norge. Denne forsikringsordningen er imidlertid en utstrakt hånd til de som føler seg usikre, og vi håper den kan bidra til at boligkjøperne opplever at det er trygt å investere i et nytt hjem, forteller adm. direktør i Skanska Bolig Tore Hulberg Mjaavatn,

- Bare å takke og ta i mot
Fagsjef i Forbrukerrådet Jorge Jensen ser med blide øyne på Skanskas nye forsikring.

- For den enkelte boligkjøper er dette klart gunstig. Dekningen kommer med på kjøpet av selve boligen, så for den enkelte boligkjøperen er dette bare takke og ta i mot, sier Jensen.

Han mener innføringen av forsikringen i kombinasjon med dobbel reklamasjonsfrist gjør Skanska til en mer attraktiv boligleverandør enn konkurrentene

- Forsikringen vil være særlig gunstig for de boligkjøperne som selger bolig i et tregt markedet for å kjøpe nytt sted å bo. Innretningen av forsikringen fremstår som tilpasset vanlige forbrukere som ønsker seg et sted å bo. Spekulanter vil, etter det jeg forstår, ikke nyte godt av ordningen, noe som også er bra, sier Jensen.

- Ingen nedsider
Privatøkonomiekspert Rune Pedersen i smartepenger.no gir også produktket ros.

- Det ser ikke ut til å være noen nedside med denne tjenesten. I og med at det ikke koster noe ekstra er det ikke noe å tape. Det er jo først og fremst de som må bruke lang tid på å få solgt, og som ved å bruke lang tid oppnår takstverdien, som har nytte av dette. Men har markedet falt vil det lønne seg å selge til en litt lavere pris, og få det unna raskt, sier Pedersen.

Startet 22. oktober
Skanska har valgt å kalle forsikringen Trygg Handel. Ordningen er inkludert i boligkjøpet i alle nye boliger som Skanska legger ut til salg fra og med 22. oktober.

- Det hele fungerer slik at når folk kjøper sin nye bolig får de en forsikring med på kjøpet. Forsikringen forutsetter at du forsøker å selge din gamle bolig tre måneder før du overtar boligen du har kjøpt av Skanska. Dersom du ikke klarer å få solgt din gamle bolig innen tre måneder, slår forsikringen inn, og du kan få dekket utgiftene til din nye bolig i inntil ett år, sier Hulberg Mjaavatn.

Ifølge Skanska kan forsikringen gi boligkjøper inntil 10.000 kroner i måneden. I tillegg får altså kjøperen ti års reklamasjonsfrist på den nye boligen.

- Som en airbag
Skanska har gode erfaringer med lignende ordninger fra sin virksomhet i Sverige og Finland, hvor ordningen har vært inkludert siden 2008. –

- Vi tror dette er fremtiden. Det blir omtrent som en airbag i bilen. De aller fleste kommer aldri til å få bruk for den, men det føles trygt. Ingen vil vel ha en bil uten airbag, avslutter Tore Hulberg Mjaavatn.

Fakta om Skanskas nye forsikring:
Forsikringen gjelder fra den dagen man overtar den nye boligen

Den gamle boligen har vært til salg gjennom et registrert meglerforetak

Boligen har blitt forsøkt solgt i tre måneder eller mer

Selgeren har ikke takket nei til bud på takst

Begge boligene er primærboliger, ny adresse blir fast adresse

Forsikringen gjelder kun for privatpersoner

Forsikringen dekker de faktiske netto bokostnadene for din nye bolig

Øvre grense for utbetalinger er satt til 10.000 kroner per måned i opp til 12 måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere