- Det er champagne på kontoret og flagget til topps

Arkivbilde: Ola Mæle og kona Vibeke Tveit som bryllupsgjester i Larvik 2004.

Arkivbilde: Ola Mæle og kona Vibeke Tveit som bryllupsgjester i Larvik 2004. Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB Scanpix)

Merkedag for Spetalen og Mæle.

Ola Mæle og Øystein Stray Spetalen skal forvandle det gamle gruvesamfunnet Skorovatn til «Trøndelags Sjusjøen». Denne uken falt det første tomtesalget på plass. Det skriver Finansavisen fredag.

Investoren og eiendomsutvikleren har enorme ambisjoner for skogområdet i Nord-Trøndelag.

Den for lengst utflyttede oppdalingen eier 140.000 mål utmark i området sammen med Øystein Stray Spetalen, og planlegger å bygge ut det gamle gruvesamfunnet Skorovatn med 1.260 hyttetomter, riksanlegg for langrenn og skiskyting og et «down town»-område med kafeer og butikker.

Frode Stifjell ble denne uken den første på finansduoens kundeliste. Ifølge Trønder-Avisa flyttet han fra Skorovatn for 27 år siden, men gleder seg nå til å få bygge hytte på gamle trakter.

– Det er champagne på kontoret og flagget til topps, sier Mæle og legger til: - Dermed har vi bare 1.259 tomter igjen, humrer han overfor Finansavisen.

Han har med andre ord både troen i orden og et langt tidsperspektiv på prosjektet. Tanken er at utviklingen skal skje gjennom de kommende tjue-tredve årene, og Mæle og Spetalen er på alle måter fremdeles i en tidlig fase.

Det til tross for at den langvarige rettssaken mellom Mæle og grunneierekteparet Ulvig Kiær – om norgeshistoriens største skoghandel på 1,4 millioner mål utmark i Namdalen – er bakteppet for storsatsingen.

Trønder-Avisa skriver at duoen så langt har brukt nærmere 3 millioner kroner på utredninger og planarbeid for gruvelandsbyen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.