NA24.no

Foto: Per Ervland

- Det er en skandale

Sist oppdatert:
Full børsstans i Norden. Nå kommer reaksjonene.

- Det er en skandale og virkelig på grensen av hva som er akseptabelt. Noe lignende ville aldri skjedd i London eller New York, sier aksjesjef Mauritz Redin i Alfred Berg til di.se.

NA24 - din næringslivsavis

- Et nederlag
Mens de norske meglerhusene er mer dannet og tar problemene på Oslo Børs med tilsynelatende knusende ro, er ikke alle like medgjørlige.

Problemene oppsto da det ble lansert en ny versjon av handelssystemet Saxess for alle børsene i Norden. Meglerhusene klarer rett og slett ikke koble seg opp mot det nye systemet.

- Det er et klart nederlag for de som lanserte dette systemet, og det betyr et tap av inntekter for store tradere, sier aksjeanalytiker Martin Guri i Nordea til Dow Jones Newswire.

Taper store innntekter
Det er ikke bare traderne som taper. Konserndirektør for kommunikasjon Per Eikrem ved Oslo Børs sier til NA24 at Oslo Børs har i snitt 1,2 millioner kroner i inntekter om dagen. Det kommer fra aksjehandelen og den øvrige handelen i de ulike markedene Oslo Børs stiller kurser.

- Dette skal ikke skje. Systemet skulle vært sjekket i forkant av å bli sluppet i markedet, sier Guri.

- Har aldri skjedd før
Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs kan ikke huske at Oslo Børs har vært stengt så lenge to dager på rad.

- Det er jo vanligvis snakk om minutter og noen timer i nedetid vi har opplevd tidligere, sier Olsen til NA24.

Kan bli kveldsåpent
- Vurderer dere om dere skal åpne for handel i det hele tatt i dag?

- Nei, så sant vi kan åpne nå klokken 13.30 så gjør vi det. Det som kan bli et tema er om det kan være aktuelt å forskyve åpningstiden, men dette er det ikke tatt noen beslutning om foreløpig, sier pressetalsmannen.

- Hvordan har kundene reagert?

- Meglerne tar det med fatning, og det har ikke vært mange reaksjoner, men det er klart at de synes ikke det er noe greit.

Synes du det er pinlig?

- Jeg vil ikke bruke ordet pinlig, men vi misliker det sterkt, sier Olsen, og legger til at dette er et handelssystem som har fungert veldig bra inntil denne uken.

SISTE OPPDATERING: Klokken 13.15 er siste oppdatering fra de nordiske børsene at åpningen er utsatt til 14.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere