NA24.no

- Det er et fravær av gode nyheter

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kraftig nedtur på de amerikanske børsene.

De amerikanske børsene åpnet igjen tirsdag etter langfri I forbindelse med Presidents Day.

NA24 - din næringslivsavis

Rett etter åpning faller de tonenagivende børsene betydelig. Den brede S&P 500 faller 1,79 prosent til 812,07 poeng. Industriindeksen Dow Jones faller 1,44 prosent til 7.710,91 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq er ned 2,91 prosent til 1.489,39 poeng.

Investorene er bekymret for at den amerikanske nedgangsperioden skal forverres og at tiltakene som er iverksatt for å stabilisere det finansielle systemet ikke skal være tilstrekkelig. Både de asiatiske og europeiske børsene har slitt i motvind tirsdag i tråd med at investorene trekker seg ut av risiko.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Før åpning fikk investorene nye signaler om at produksjonen i New York falt til rekordlave nivåer i februar.

Les mer: Svekkelse fra New York

- Det er et fravær av gode nyheter. Jeg blir ikke overrasket om markedet i dag skal komme ned og teste nye bunnoteringer, sier president Rick Meckler i investeringsselskapet LibertyView Capital Management i New York til Reuters.

Varehusgiganten Wal-Mart Stores Inc.var opp 0,9 prosent i førhandelen, og representerte ett av lyspunktene før handelen åpnet. Konsernet la I dag frem kvartalstall som slo markedets forventninger.

Les mer: Wal-Mart trygt i havn

I dag skal president Obama signere finanspakken på 787 milliarder dollar. Målet er et pakken skal bidra til å etablere 3,5 millioner nye jobber, og greie å snu resesjonen som nå har vart i mange måneder.

- Virkeligheten setter inn nå, og det finnes ingen rask løsning. Pakken er imponerende i størrelse, men det vil ta lang tid å implementere den, og samtidig er det mange bedrifter som er i en vanskelig situasjon allerede, sier Meckler til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere