*Nettavisen* Økonomi.

- Det er et lotteri

Foto: (Scanpix)

Etter flere dager med nedtur har børsene i Asia igjen funnet fotfeste.

22.01.09 08:32

Bankaksjene fikk en skikkelig revansj da frykten for store tap og emisjoner slapp noe av grepet. Det bidro til solid oppgang ved børsene i Europa og i USA. Nå følger Asia etter.

NA24 - din næringslivsavis

Påtroppende finansminister Timothy Geithner fikk ifølge Bloomberg fart på sakene i USA. Han sa at Obama-administrasjonen er villig til å ta i bruk dramatisk tiltak for å gjenopplive veksten.

Les mer: Oksen våknet igjen

- Det er et lotteri i disse dager. Myndighetenes stimuli er en sikker fordel for økonomien og aksjemarkedene, men det er fortsatt betydelige problemer som må overvinnes. Dataene som kommer er unisont negative, sier forvalter Troy Angus i Paradice Investment Management til Bloomberg News.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den japanske indeksen Nikkei 225 steg 1,9 prosent til 8.051,74 poeng, og havnet dermed over 8.000-poeng igjen. I Hongkong stiger Heng Seng-indeksen 1,77 prosent til 12.806,32 poeng.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley var derimot flat på 82,79 poeng, men det skyldes at yenen har styrket seg mot dollaren og at indeksen er nominert i dollar. Så langt har indeksen falt 7,6 prosent i 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.