NA24.no

- Det er helt ufattelig

Sist oppdatert:
Sjokkert over at Høyre ikke får være med i tv-duellene.

- Det er helt ufattelig for meg. Når de sier det skyldes en tilfeldighet er det åpenbart at de ikke har planlagt godt nok, sier generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Nils E. Øy, når NA24 Propaganda forteller at Høyre ikke er invitert til valgkampdueller denne høsten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Styrer mange kommuner
Det var VG som tidligere i dag fortalte at mens Frp er invitert til fem dueller, er ikke Høyre invitert til en eneste.

LES MER: Høyre ute av tv-debattene

At storbyer som Oslo, Bergen og Stavanger er ledet av Høyre, gjorde ikke partiet viktig nok til å delta i TV 2 og NRKs dueller.

Ifølge redaksjonssjef i TV 2s Tabloid, Kjetil Sviland, var årsaken til at partiet ikke er invitert til dit en tilfeldighet.

- Høyre styrer tross alt så mange storbyer i Norge og da er det en betydelig prosentandel av befolkningen som blir styrt av Høyre-politikere. Man bør tenke over hvor stor andel av befolkningen som bor i Høyre-styrte kommuner, sier valgforsker Frank Aarebrot, til NA24 Propaganda.

Kan snu
Han tror at tilfeldigheten som Sviland refererer til er ren forglemmelse.

- Når journalistene påtar seg rollen med å bestemme innholdet i programmene og viser til at de kan et fag om å gjøre mer spennende program, må det gjøres med skjønn. De må jo ikke bli politiskidioter av den grunn. Det vitner om manglende skjønnsomhet i begge kanaler, sier han og legger til:

- Jeg må minne om at det ikke er for sent å snu.

Det mener Nils E. Øy også.

- Siden de nå er blitt gjort oppmerksomme på tilfeldighetenes spill i sin egen planlegging går jeg ut ifra at de gjør noe med det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere