NA24.no

- Det er helt vilt. Dette betaler vi 4000 kroner for

Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Mangellista er lang i studentenes nye brakkeby.

Jubelen over den hurtig realiserte studentbrakkebyen i Breivika er i ferd med å forstumme. En måned etter innflytting har de fortsatt problemer med vann som fryser eller uteblir av andre årsaker. Internett er ikke oppe, det er heller ikke mulig å se på TV. 44 beboere deler et felleskjøkken med en oppvaskkum på deling, samt tre kjøleskap og tre oppvaskmaskiner, skriver Nordlys.

Hurtigrutelugar
- Dette er het vilt, sier student Julie Paulsen.

- Dette betaler vi 4000 kroner for i måneden. Det holder ikke mål, sier hun og viser fram fellesarealene og den bittelille hybelen på 10 kvadratmater, ikke ulikt en hurtigrutelugar.

Under lenestolen har hun en eske med tørrmat, den er det ikke plass til på kjøkkenet. Der er det kamp om plassen i de tre kjøleskapene som finnes. Maten som ikke får plass inne i kjøleskapet, står oppe på skapene. Hyblene har eget toalett og dusj, seng og skrivepult, men er sparsommelig utstyrt med oppbevaringsplass for klær og utstyr. Et lite klesskap er det som får plass på rommet.

Full pris, mange mangler
- Beliggenheten er flott og det er bra at det i all hast ble besluttet å bygge hybler til over 170 studenter. Men tempoet har gått ut over gjennomføringen. Ukene går, og manglene er mange. Jeg lurer på om det er lovlig å ta fullt betalt for en vare som ikke leverer det den lover. TV og internett inngår i leiekontrakten, noe vi ikke har. Det nærmer seg eksamenstid, det er tungvint uten, sier Paulsen som har skrevet brev til Studentsamskipnaden uten å få noe svar.

- Alle har strukket seg langt
Direktør for Studentsamskipnaden, Hans Petter Kvaal, sier rabatt på leieprisen ikke er et alternativ.

- Internett vil være på plass om kort tid. Det er beklagelig at det har vært problemer med vann, men slikt hender og vi jobber på spreng for å få alt så bra som mulig i studentbyen, sier Kvaal.

Han sier alle har strukket seg langt for å skaffe studentene et hjem.

- Alle har jobbet på spreng. Vi håper på litt tålmodighet i starten. Det er klart vi kunne utsatt innflytting til etter jul, men vi mente det var en bedre løsning å tilby en permanent løsning, sier Kvaal.

Les flere saker i avisa Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere