- Det er ingen etnisk norske som bor i blokka

Foto: (Scanpix/Google Maps/Montasje)

Christian Tybring-Gjedde med eksklusivt tilbud til byrådsleder Berger Røsland.

15.06.12 08:10

- Du skal få bo på Tveita gratis i et år, i leiligheten til mine svigerforeldre som flytter ut. Det er ingen etnisk norske som bor i blokka.

Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde kommer nå med det lukrative tilbudet til Oslo-byråd, Stian Berger Røsland (H).

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Stian Berger Røsland mener at det er så bra å bo i Oslo. I den forbindelse ønsker jeg å komme med et tilbud til Berger Røsland som utvilsomt vil berike hans liv, sier Tybring Gjedde til NA24.

Det er Tybring-Gjeddes svigerforeldre som skal flytte ut av sin leilighet i Gunnulvs vei på Tveita, en leilighet de har bodd i i 50 år, og hvor hans kone, Ingvil, trådde sine barnsben.

- Leiligheten ligger i nærheten av Tveita barne- og ungdomsskole samt Hellerud videregående, slik at byrådslederens barn vil ha gode muligheter for skolegang i nærmiljøet. Med alle godordene som byrådslederen har om utviklingen, så må jo dette være et tilbud som han «can't refuse», sier Tybring-Gjedde.

Blir på Slemdal
Men joda, tilbudet er ikke godt nok for Berger Røsland. Han nekter å flytte fra sitt paradis på Slemdal.

- Ellers takk, men jeg trives godt der jeg bor på Slemdal, svarer byrådslederen til NA24.

- Jeg har bodd i denne byen i nesten hele mitt liv, og trives godt med det, Jeg har ingen planer om å flytte, fortsetter Berger Røsland.

- Berger Røsland er en klassisk vestkantsnobb, sier Tybring-Gjedde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Det var tidligere i uken at Berger Røsland sa at sa han var glad for at Oslo vokste så fort og var ikke bekymret over at flere nordmenn flyttet fra Oslo, enn til Oslo.

- Oslo blir mer internasjonal og mangfoldig. Dette er en trend vi ser i mange byer i Europa. Det hadde faktisk vært rart om Oslo ikke hadde sett samme trend, sa Berger Røsland til E24.

- Fornærmelse
Denne kommentaren fikk lederen av Fremskrittspartiet i Oslo til å se rødt.

- Jeg reagerer på byrådslederens ansvarsfraskrivelse. Å beskrive utviklingen som gledelig er en fornærmelse mot alle dem som etter hvert føler seg stadig mindre hjemme i sine nabolag. Berger Røsland uttaler seg som en klassisk vestkantsnobb, sier Tybring-Gjedde til NA24.

- Det er svært enkelt for byrådslederen å hylle innvandringen, så lenge han selv ikke trenger å forholde seg til den i sitt nærmiljø. For de mange som berøres direkte av utviklingen, er byrådslederens uttalelser en fornærmelse, fortsetter han.

Frp-lederen mener at byrådslederen burde se det som sin plikt å kjenne hele Oslo på pulsen, i stedet for å utvise forakt for vanlig folks helt normale reaksjoner.

- Det er ingen tvil om at tempoet i innvandringen til Oslo ikke er bærekraftig, verken økonomisk eller kulturelt, men byrådslederen finner det mer bekvemt å opptre politisk korrekt, enn å gjøre jobben sin, sier Tybring-Gjedde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Alle blir tapere
Tybring-Gjedde understreker at det ikke er innvandrerne i seg selv som er problemet, men at tempoet i innvandringen går for fort, slik at man ikke rekker å bli integrert.

- Da blir alle tapere, både innvandrerne og etniske nordmenn. Det er helt normalt at man søker til miljøer hvor ens egen kultur er ledende, sier Frp-lederen.

- Man kan jo bare skue bort på byrådslederens eget valg av bosted. Det som trengs er å redusere tempoet i innvandringen.

- Vi må redusere familiegjenforeninger, innføre 24 års aldersgrense for henting av ektefelle og begrense strømmen av asylanter som blir værende uten å ha reelt behov for beskyttelse, sier Tybring-Gjedde.

- Tar tid
Til NA24 sier Berger Røsland mener det er viktig å få integrert flest mulig raskest mulig, men at det tar tid.

- Nøkkelen er å legge til rette for at flest mulig får seg utdanning og kommer inn i arbeidsmarkedet, sier han.

- Ser du på den pakistanske befolkningen, ser man at de har en høyere andel som eier sin egen bolig, enn det er hos majoritetsbefolkningen, men det tar gjerne en generasjon, sier Berger Røsland.

Til Tveita vil Berger Røsland ikke, inntil videre har han det greit på beste vestkant, Slemdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.