*Nettavisen* Økonomi.

- Det er som å miste noen i familien

Foto: Eirik Hagesæter/BA

- 80 til 90 må gå i Rieber & Søn.

Orkla har hovedkontor i Oslo, og omfatter blant annet Stabburet, Idun og Nidar, mens Rieber & Søn har hatt hovedkontor på Nøstet i Bergen frem til i dag.

Det internasjonale konsernet er kjent for merkevarer som Toro, Vossafår og Denja.

- Nedtrykket stemning
15. august i år skal den nye organisasjonen som dannes som følge av oppkjøpet, stå klar, skriver BA. Ifølge Fondenæs mister 80-90 av de 180 Rieber-ansatte jobben, som følge av sammenslåingen.

- Stemningen var nedtrykket da vi fikk vite hvordan oppkjøpet påvirker oss ansatte. Det er egentlig veldig tøft, sier Fondenæs.

Fondenæs, som har jobbet i bedriften i 40 år og ikke selv mister jobben i IT-avdelingen, forklarer at noen av de ansatte allerede har gått, at en del går i august og at noen går i juli neste år.

- Det er som å miste noen i familien, sier han.

Størst kutt i salgsavdelingen
Fondenæs forklarer at de største kuttene skjer på avdelingen for salgs og markedsføring.

- I tillegg blir regnskapsavdelingen «Regnskap Finans» flyttet til Oslo. Konsernledelsen blir selvfølgelig også byttet ut, sier han.

Videre forklarer han at Toro-produksjonen på Arna fortsetter som før.

- Behov for færre
Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Stabburet, forklarer at nedbemanningen er et resultat av at er behov for færre ansatte når to selskaper slås sammen.

- Dessuten vil tyngdepunktet i de administrative miljøene befinne seg ved Orklas konsernsenter, og ved hovedkontoret til det nye matselskapet, sier han.

Videre sier han at det blir tilbudt flere tiltak som skal ta vare på de som slutter.

- Det er selvfølgelig trist å se gode kolleger forlate jobben sin. De får tilbud om å delta i et omstillings- og karriereprogram samtidig som vi har ordninger for etter- og garantilønn, slik at den enkelte har trygghet i en overgangsperiode, legger han til.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag